Octopus Dreaming: Χταπόδι αλλάζει χρώματα ενώ ονειρεύεται!


Τα χταπόδια είναι αδιαμφισβήτητα από τα εξυπνότερα ζώα και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να ονειρευτούν και αυτά όπως και ο άνθρωπος, καθώς έχουν ύπνο REM. Δείτε στο παρακάτω βίντεο που καταγράφηκε για πρώτη φορά, χταπόδι να αλλάζει χρώματα ενώ... ονειρεύεται!

Το σπάνιο αυτό βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο YouTube, μας διχνει τις αλλαγές στα χρώματα ενός χταποδιού την ώρα που κοιμάται και καθώς ονειρεύεται, από γκρι αλλαζει στις αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ και σε κάτι σαν καφέ. Το συγκεκριμένο χταπόδι ζει στο ενυδρείο που έχει ο David Scheel στο σαλόνι του και σύμφωνα με τον ίδιο, αναγνωρίζει τα άτομα που τη φροντίζουν, ενώ λατρεύει να παίζει με την κόρη του.

Ο θαλάσσιος βιολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα, David Scheel, εξηγεί τι όνειρο θα μπορούσε να βλέπει η Heidi, αναλόγως με το χρώμα που έχει πάρει.«Κοιμάται. Βλέπει ένα καβούρι και το χρώμα της αλλάζει. Μετά, παίρνει σκούρο χρώμα. Τα χταπόδια το κάνουν αυτό όταν φεύγουν από τον βυθό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βιολόγος.


Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου