Χαλκιδική: Γέμισε και φέτος με φλαμίνγκο ο υγροβιότοπος του Αγίου Μάμα


Αρκετά είναι και φέτος τα φλαμίνγκο που επισκέφτηκαν τον υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα στη Χαλκιδική πριν τη διώρυγα της Ποτίδαιας σε μια περιοχή ειδικής προστασίας του δικτύου Natura 2000. Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο τα εντυπωσιακά πλάνα από την φετινή επίσκεψη αυτού του πανέμορφου και σπάνιου πτηνού στη χώρα μας .

Σμήνος από ροζ φλαμίνγκο εμφανίστηκε στον υγροβιότοπο του Αγίου Μάμα, πριν από τη διώρυγα της Ποτίδαιας, στη Χαλκιδική και ο οποίος θεωρείται περιοχή ειδικής προστασίας, ενώ είναι ενταγμένος στο δίκτυο Natura 2000.Στη συγκεκριμένη λιμνοθάλασσα μπορεί κάποιος να συναντήσει νεροχελίδονα και καλαμοκάνες, όπως επίσης μεγάλη ποικιλία από αρπακτικά και πάπιες, ενώ τον χειμώνα συναντάμε φλαμίνγκο, τα οποία παραμένουν μέχρι την άνοιξη.

Τα τελευταία χρόνια φλαμίνγκο μεταναστεύουν στον Άγιο Μάμα, ο υγροβιότοπος του οποίου είναι ενταγμένος στο πανευρωπαϊκό δίκτυο προστασίας των ειδών και των ενδιαιτημάτων τους Natura 2000. Στην παρούσα χρονική περίοδο, τα φοινικόπτερα βρίσκονται σε αναπαραγωγική περίοδο και έτσι οποιαδήποτε όχληση από drone ή επισκέπτες, μπορεί να αποβεί μοιραία στην ίδια την αναπαραγωγική διαδικασία. Συνιστούμε τους επισκέπτες της περιοχής να μην εισέρχονται στο βιότοπο αυτούς τους μήνες και να θαυμάσουν τα πουλιά εκτός αναπαραγωγικής περιόδου.


Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
ΠΗΓΗ 3
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου