Frida Kahlo: Ένα βίντεο animation αφιερωμένο στη μεγάλη ζωγράφο


Απολαύστε ένα επιμορφωτικό βίντεο animation από το Ted Ed με Ελληνικούς υπότιτλους αφιερωμένο στη ζωή της μεγάλης ζωγράφου Frida Kahlo. 

Η Φρίντα Κάλο το 1925 καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο στη Πόλη του Μεξικού, το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με το τραμ με αποτέλεσμα να υποστεί σχεδόν θανάσιμα τραύματα. Νοσηλεύτηκε για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο και αυτή τη σκοτεινή περίοδο άρχισε να ζωγραφίζει τον κόσμο σύμφωνα με τη δική της οπτική, ενώ βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι της. Η αναπηρία της ήταν συχνό θέμα της ζωγραφικής της όπως και τα πορτραίτα του εαυτού της, η Φρίντα Κάλο καθιερώθηκε ως δημιουργός αλλά και ως μούσα του επίσης ζωγράφου συντρόφου της, Ντιέγκο Ριβέρα.

Η Iseult Gillespie παρακάτω μας συστήνει τη γυναίκα πίσω από το θρύλο και μας ταξιδεύει στη ζωής και την Τέχνη της Φρίντα Κάλο. Η σκηνοθεσία του επιμορφωτικού animation βίντεο είναι των Ivana Bošnjak και Thomas Johnson.

Δείτε το βίντεο:



ΠΗΓΗ 1

ΠΗΓΗ 2

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου