Up Stories: Η Πυραμίδα του Ταΰγετου από ψηλά!

Η ομάδα Up Stories κατέγραψε φανταστικές εικόνες από την κορυφή του Ταΰγετου ντυμένη στα λευκά και μας τις παρουσιάζει στο παρακάτω βίντεο!

Η κορυφή η αλλιώς Πυραμίδα του Ταΰγετου βρίσκεται σε υψόμετρο 2407 μετρα, πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και πιο μυστηριώδης κορυφές βουνού στην Ελλάδα, καθώς εδώ και χιλιάδες χρόνια την συνοδεύει ένας άλυτος γρίφος! Τελικά, η απόλυτη πυραμίδα που σχηματίζεται στην κορυφή του βουνού είναι άραγε ένα παιχνίδι της φύσης ή μία γιγάντια ανθρώπινη κατασκευή που ξεπερνά κάθε φαντασία;

Μια μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή του Προφήτη Ηλία στον Ταΰγετο λαξεύτηκε είτε εξ’ ολοκλήρου είτε εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει σχήμα πυραμίδας και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά. Αυτό αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας καθώς οπτικά είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο, αλλά και από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό. Σε κάθε περίπτωση τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.


Δείτε το βίντεο:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου