Guillaume Nery: Βουτιά χωρίς εξοπλισμό στην πιο βαθιά πισίνα του κόσμου!

Ο Γάλλος πρωταθλητής καταδύσεων Guillaume Néry, βούτηξε στη βαθύτερη πισίνα στον κόσμο βάθους 40 μέτρων, παίρνοντας μόνο μία ανάσα και χωρίς τη βοήθεια φιάλης οξυγόνου και καταδυτικό εξοπλισμό κατάφερε να φτάσει μέχρι τον πάτο.

Ο Guillaume Nery αποφάσισε να πάει την κατάδυση πολλά βήματα παραπέρα. Τι σημαίνει αυτό; Στη βαθύτερη πισίνα του κόσμου, που βρίσκεται στην Ιταλία, καταδύθηκε χωρίς εξοπλισμό, στην κυριολεξία με μια ανάσα, φτάνοντας μέχρι το βυθό των 40 μέτρων. Η πισίνα, της οποίας το βάθος αντιστοιχεί σε 14όροφη πολυκατοικία, ονομάζεται Υ-40 και βρίσκεται στο ξενοδοχείο Terme Millepini στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Η πισίνα Υ-40 (ή The Deep Joy) δημιουργήθηκε με σκοπό την εκπαίδευση των δυτών, ενώ μπορούν να βουτήξουν σε αυτήν όσοι το επιθυμούν αρκεί να τηρούν τις προδιαγραφές. Περιέχει 4300 κυβικά μέτρα θερμαινόμενου νερού σε θερμοκρασία μεταξύ 32-34°C και χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση δυτών και τα γυρίσματα υποβρύχιων σκηνών για τον κινηματογράφο.

Ο νεαρός βούτηξε χωρίς οξυγόνο και έφτασε μέχρι τον βυθό, ενώ η σύζυγός του Julie Gautier κινηματογραφούσε το εγχείρημα, το οποίο έγινε αμέσως viral, πλησιάζοντας μέχρι τώρα τις 700 χιλιάδες views στο YouTube.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου