Βιβάρι: Η παραδεισένια τυρκουάζ λιμνοθάλασσα της Αργολίδας

Απολαύστε από ψηλά τη Λιμνοθάλασσα του Βιβαρίου. Μια τιρκουάζ λιμνοθάλασσα με μοναδική ομορφιά και σπάνια βιοποικιλότητα κάνει το Βιβάρι, ένα μικρό παραδοσιακό ψαροχώρι στην Αργολίδα, να ξεχωρίζει. Το χωριό βρίσκεται 10 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Ναυπλίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το Δρέπανο.

Η Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους αλλά και πάπιες.

Έχει έκταση 0,54 τετραγωνικά χλμ. και το βάθος της δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Η λίμνη δέχεται νερό από τη θάλασσα μέσω ενός διαύλου επικοινωνίας μήκους 23 μ. και πλάτους 23 μ., ενώ υπάρχει ένα έλος από το οποίο αναβλύζουν γλυκά νερά. Στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν σαν φυσικό ιχθυοτροφείο καλλιέργειας κεφάλου, τσιπούρας, λαυρακίου και γλώσσας.

Το χωριό Βιβάρι είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Η τουριστική υποδομή της περιοχής είναι οργανωμένη με ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Οι παραδοσιακές ταβέρνες που βλέπουν τον Αργολικό Κόλπο, δίνουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι γεύσης με θέα. Οι παραλίες που βρίσκονται κοντά στο χωριό είναι η Πλάκα Δρεπάνου, το Κονδύλι (Άγιος Νικόλαος), αλλά και του Τολού και των Ιρίων με τα γαλαζοπράσινα νερά.


Δείτε το βίντεο της ομάδας UP DRONES:
ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου