Εντυπωσιακή πτήση γερανών πάνω από την Βενετία σ ένα υπέροχο βίντεο!


Μια εντυπωσιακή πτήση πάνω από την Βενετία κατέγραψε ο φακός του BBC. Η κάμερα ακολούθησε τους γερανούς στο δρόμο της μετανάστευσης και μαγνητοσκόπησε τις ομορφιές της Βενετίας που είναι χτισμένη πάνω σε μικρά νησιά στη λιμνοθάλασσα της περιοχής. Ταξιδέψτε μαζί με τα μεταναστευτικά πτηνά για ένα λεπτό πάνω από τη Βενετία.

Η μητέρα καθοδηγεί τα παιδιά της και με τον αέρα που δημιουργεί με τα φτερά της δίνει ώθηση στα μικρότερα πτηνά να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τους δείχνει το δρόμο ώστε στο επόμενο ταξίδι τους να μην χρειάζονται την βοήθεια της.

Οι μεταναστευτικές κινήσεις του γερανού δεν είναι εύκολο να καταγραφούν γιατί ακολουθούν διαφορετικές «οδούς» μετανάστευσης. Πιο συνηθισμένοι είναι οι μεσογειακοί δίοδοι από το Γιβραλτάρ, τη Σικελία και τον Έβρο. Συχνά χρησιμοποιούν τον Εύξεινο Πόντο, την Κασπία, το Σινά, την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και πιο μακρυά στα Ιμαλάια και την κεντρική Κίνα. Οι όμορφοι ταξιδευτές καλύπτουν συνήθως απόσταση 100 χιλιομέτρων ημερησίως, με μέση ταχύτητα 45 έως 65 χμ/ώρα.

Παρά τα ελλιπή δεδομένα πληροφόρησης, φαίνεται ότι οι γερανοί κατά τη μετανάστευσή τους προτιμούν το θαλάσσιο πέρασμα του Αιγαίου και της ανατολικής και βορειοανατολικής Ελλάδας παρά της δυτικής.

Οι γερανοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξεκουράζονται σε διάφορες περιοχές. Η φθινοπωρινή μετανάστευση αρχίζει τον Ιούλιο, με την πλειονότητα να ξεκινάει στις αρχές Σεπτεμβρίου και η άφιξη στις χώρες της Αφρικής γίνεται κατά τον Οκτώβριο. Οι γερανοί επιστρέφουν στις περιοχές αναπαραγωγής τον Μάρτιο.

Δείτε το βίντεο:Δείτε τo βίντεο από το BBC ONE:

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου