Η Αθήνα πριν από 100 χρόνια σε 3D απεικόνιση μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο!


Το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Γαλλικής Σχολής Αθηνών «Αθήνα 1917: Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής» και μας παρουσιάζει σε 3D απεικόνιση την Αθήνα πριν από 100 χρόνια. Το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό του 1917 εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προέρχεται από τα γαλλικά στρατιωτικά αρχεία με λήψεις που τράβηξαν δύο Γάλλοι στρατιώτες φωτογράφοι της συμμαχικής «Στρατιάς της Ανατολής» στην Αθήνα.

Την άνοιξη του 1917, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, Γάλλοι στρατιώτες καταφθάνουν στην Αθήνα εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τριγυρίζουν στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες που βγάλανε τότε, γίνονται αφορμή για μια εξαιρετική περιήγηση στα μνημεία και το αστικό τοπίο της εποχής πριν την ριζική μεταμόρφωση της πόλης στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, «Αθήνα 1917: Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής», σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από τις 15 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι η έκθεση περιέχει σπάνιο οπτικό υλικό που προέρχεται από την φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, το οποίο έδρασε στα Βαλκάνια στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστό ως «Στρατιά της Ανατολής».


Δείτε την εντυπωσιακή 3D απεικόνιση:


ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου