Εκπληκτικό γκράφιτι με τον Νίκο Ξυλούρη στην είσοδο των Ανωγείων!


Ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Ραπτάκης δημιούργησε ένα εκπληκτικό γκράφιτι στην είσοδο των Ανωγείων που απεικονίζει τον Νίκο Ξυλούρη και ένα στίχο του Γιάννη Ρίτσου, τόπο καταγωγής του αείμνηστου Κρητικού τραγουδοποιού. Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» θα υποδέχεται τους επισκέπτες του ιστορικού χωριού μαζί με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου: «γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το ανατριχιαστικό γκράφιτι είναι ο Αλέξανδρος Ραπτάκης, του οποίου η υπογραφή συνοδεύει πολλά άλλα γκράφιτι σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Αυτη τη φορά αποφάσισε να στολίσει την είσοδο των Ανωγείων με την μορφή του Νίκο Ξυλούρη και τα κατάφερε, το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Η δημιουργία του συγκεκριμένου γκράφιτι ξεκίνησε το Σαββάτο 4 Αυγούστου νωρίς το πρωί και τελείωσε λίγο πριν δύσει ο ήλιος, την εικόνα του μεγάλου Κρητικού τραγουδοποιού συνοδεύουν οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου: «...γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ’ τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».


Δείτε τις φωτογραφίες:
















Ακούστε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου