Η ζωή στη Χιροσίμα πριν από την ατομική βόμβα!


Το Μουσείο Ειρήνης στη Χιροσίμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σπάνιο βίντεο του 1935 που διχνει την ζωή στην πόλη της Χιροσίμα όπως αυτή ήταν πριν από τη ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ το 1945!

Στις 6ης Αυγούστου του 1945 οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια ασύλληπτη καταστροφή ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα, καθώς έριξαν την πρώτη ατομική πολεμική βόμβα στη πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης αποτεφρώθηκε καθώς με την έκρηξη η θερμοκρασία έφτασε τους 4.000 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξαϋλώθηκαν και άλλοι υπέκυψαν αργότερα. Συνολικά ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στις 140.000 χιλιάδες. Τρεις ημέρες μετά τη Χιροσίμα, μια δεύτερη ατομική βόμβα από τις ΗΠΑ έπληξε και το Ναγκασάκι.

Πέρσι το Μουσείο Ειρήνης στη Χιροσίμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την πόλη όπως αυτή ήταν πριν από τη βόμβα. Πρόκειται για ένα φιλμ που αποκαταστάθηκε ψηφιακά και απεικονίζει μια φυσιολογική ημέρα στην πανέμορφη πόλη, στα χρόνια της ειρήνης, δέκα χρόνια πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το υλικό είναι του 1935 και σε αυτό το βίντεο των τριών λεπτών βλέπουμε τις ανθισμένες κερασιές στο κέντρο της πόλης, γυναίκες με κιμονό να διασχίζουν το δρόμο, αυτοκίνητα και τραμ να κινούνται στους ρυθμούς μιας ζωντανής πόλης. Όπως έγινε γνωστό, το σπάνιο αυτό φιλμ  «τραβήχτηκε» από τον Genjiro Kawasaki, το ανακάλυψε το Μουσείο Ειρήνης που ιδρύθηκε το 1955 και ξόδεψε το ποσό των 7.944 δολαρίων για την αποκατάσταση του φιλμ σύμφωνα με τους Japan Times.


Δείτε το βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου