ESA: Ακούστε το απόκοσμο τραγούδι του μαγνητικού πεδίου της Γης!


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) για πρώτη φορά κατάφερε να ηχογραφήσει το «τραγούδι» του μαγνητικού πεδίου της Γης κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας, ο ηχος δημιουργείτε από τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που ξεκινούν από την ατμόσφαιρα του Ήλιου και πλησιάζουν και πέφτουν πάνω στο μαγνητικό πεδίο της Γης.

Το απόκοσμο αυτό τραγούδι προέρχονται από το 2003 και κατάφερε να ηχογραφηθεί το 2005 χάρη στους τέσσερις ερευνητικούς δορυφόρους της διαστημικής αποστολής Cluster II, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τη στιγμή που τα ηλιακά σωματίδια πέφτουν πάνω στο μαγνητικό πεδίο της Γης.

Πρόσφατα, οι συχνότητες των μαγνητικών κυμάτων μετατράπηκαν σε ηχητικά σήματα τα οποία η ESA περιέγραψε ως «ένα παράξενο τραγούδι που μπορεί να θυμίζει περισσότερο τα ηχητικά εφέ μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας παρά ένα φυσικό φαινόμενο» Οι περίεργοι ήχοι δημιουργούνται όταν το μαγνητικό πεδίο της Γης αντιδρά στις ηλιακές παρεμβολές.
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου