Μηχανή του Χρόνου: Τα πραξικοπήματα και τα στρατιωτικά κινήματα στο Νεοελληνικό Κράτος

H εκπομπή Μηχανή του χρόνου με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, μας παρουσιάζει σε αυτό το ντοκιμαντέρ, τα πραξικοπήματα και τα στρατιωτικά κινήματα που έγιναν στο Νεοελληνικό κράτος από την δημιουργία του έως και σήμερα.

Η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα πραξικοπήματα και τα στρατιωτικά κινήματα που έγιναν στη χώρα μας, τους πολίτικους που έψαχναν τον δικό τους κύκλο επιρροής στο στρατό ώστε να μην ανατραπούν ή για να ανατρέψουν τον αντίπαλό τους, το ντοκιμαντέρ τελειώνει με την τελευταία παρέμβαση του στρατού το 1967 τότε που οι συνταγματάρχες πρόλαβαν τους στρατηγούς και έκαναν το δικό τους πραξικόπημα. Η κυπριακή τραγωδία και η επταετία ωρίμασαν τον πολιτικό κόσμο που έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα και οι στρατιωτικοί περιορίστηκαν στα καθήκοντά τους, όπως τα περιγράφει και το Σύνταγμα της χώρας.


Δείτε το ντοκιμαντέρ:






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου