Social Waste: Ακούστε τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Σύνορα”


Οι Social Waste μια ξεχωριστή μπάντα στην Ελληνική hip-hop σκηνή με τη δική τους σφραγίδα αποτυπωμένη όλα αυτά τα χρόνια στα τραγούδια τους, συνεχίζουν να πρωτοπορούν καθώς αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Σύνορα”. Οι Social Waste τα βάζουν με τα «Σύνορα» που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς, σύνορα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο και όχι από τη φύση. Ακούστε παρακάτω και κατεβάστε ελεύθερα τη νέα τους δισκογραφική δουλειά... 

«Πριν από 20 χρόνια οι Social Waste ξεκίνησαν με το «… Ήταν ταξίδι» (2000), «Στη γιορτή της ουτοπίας» (2013), «Σε μια πειρατική γαλέρα» (2015). 20 χρόνια μετά, με ξεκάθαρη πλέον δική τους ταυτότητα τους αποτυπωμένη στο «Χιπ Χοπ της Μεσογείου» (2017) τα βάζουν με τα «Σύνορα» (2020) που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Σύνορα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο όχι από τη φύση.

Ο Μαρσεγιέζος λογοτέχνης Ζαν Κλοντ Ιζζό έγραφε ότι η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα την οποία σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως «σύνορο» μεταξύ βορείων και νοτίων -νοτιοανατολικών ακτών, ως υδάτινο τείχος που χωρίζει «πολιτισμένους» και «βαρβάρους» μέσα στο οποίο χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στο όνομα της «προστασίας» του πλούσιου Βορρά από το φτωχό Νότο. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Παλιότερα το «υδάτινο τείχος» ήταν ένας «υδάτινος δρόμος επικοινωνίας» ανθρώπων και πολιτισμών, ήταν αυτό που μας ένωνε, όχι αυτό που μας χώριζε. Πράγμα που αποδεικνύει ότι έννοιες όπως «τείχος», «δρόμος επικοινωνίας» και «σύνορα» δεν είναι αυθύπαρκτες, αλλά τις κατασκευάζει ο άνθρωπος, και ως ανθρώπινες και κοινωνικές κατασκευές, είναι εφήμερες και γίνονται αντιληπτές με διαφορετικούς τρόπους από εποχή σε εποχή. Σε αυτό αναφέρεται και το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, τα Σύνορα.

Το άλμπουμ περιέχει δέκα τραγούδια, μέσα στα οποία συναντώνται ήχοι, αρώματα, και μουσικές της Μεσογείου και του κόσμου ολάκερου, και στα οποία περιπλέκονται- με το γνώριμο διακειμενικό τρόπο των Social Waste – o Jack London, o Corto Maltese, o Thomas Mor, o Bennedict Anderson, o Λίβας κι ο Βοριάς, κάτι παιδιά με φαρδιά παντελόνια, και κάτι πόλεις που θυμίζουνε ανθρώπους. Γκάιντες, λαούτα, ποντιακές λύρες, μπάσα, τύμπανα, κλαρίνα και scratches συνοδεύουν ισότιμα τις αφηγήσεις».

Οι Social Waste μας κάνουν δώρο το νέο τους δίσκο Σύνορα που τον κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο ενω στις 19 Ιουνίου 2020 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη συναυλία για τη παρουσίαση του δίσκου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Όπως γράψανε και οι ίδιοι στο προφίλ τους στο facebook: ''Ήταν να βγει αργότερα, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είπαμε να το ανεβάσουμε για να προλάβετε να το μάθετε μέχρι να ξαναβρεθούμε από κοντά''

Επ. σελίδα: http://socialwaste.org/
Facebook:   https://www.facebook.com/Social.Waste.Official
Youtube:     https://www.youtube.com/channel/UC_mvE5zwi_SYYFHQQJjW-nQ
                                                -------------------------------
Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το νέο δίσκο των Social Waste “Σύνορα”, πατήστε πάνω στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να κατεβάσετε το δίσκο στη μορφή που θέλετε:
-Download Album (Mp3): https://socialwaste.org/sinora_mp3 
-Download Album (Flac): https://socialwaste.org/sinora_flac 
-Download Album (CD Iso): https://socialwaste.org/sinora_cdiso
                                -------------------------------
Ακούστε ολόκληρο το νέο δίσκο “Σύνορα” των Social Waste:
01. Social Waste - Οι μπάντες


02. Social Waste - Σύνορα / Fronteras

03. Social Waste - Corto


04. Social Waste - Λένε


05. Social Waste - Τα μέγαρα


06. Social Waste - Το τσιφλίκι


07. Social Waste - Βοριάς και Λίβας


08. Social Waste - Οι πόλεις


09. Social Waste - Τα παιδιά με τα φαρδιά παντελόνια


10. Social Waste - Το καράβι για τη Θάσο (ft Αλέξανδρος Κτιστάκης)Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου