Πομπηία: Εκπληκτικές νωπογραφίες σε ρωμαϊκό ταχυφαγείο


Οι ανασκαφές της Πομπηίας δεν έχουν σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσουν καθώς ολοένα και περισσότεροι θησαυροί έρχονται στο φως με το πέρασμα των χρόνων. Αυτή τη φορα ήρθαν στο φως εκπληκτικές νωπογραφίες από ένα ρωμαϊκό «φαστ φουντ» που ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην πόλη που θάφτηκε στη λάβα και την ηφαιστειακή τέφρα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Αρχαιολόγοι στην Πομπηία σε έναν χώρο ανασκαφών που δεν ήταν ακόμη ανοιχτός για το κοινό ανακαλύψαν ένα ρωμαϊκό «φαστ φουντ», στο θερμοπωλείο όπως το αποκαλούσαν βρεθηκαν απομεινάρια φαγητού ηλικίας 2.000 ετών σε ορισμένα από τα πήλινα δοχεία. Το μπροστινό μέρος του πάγκου του καταστήματος, ήταν διακοσμημένο με ζωηρόχρωμες νωπογραφίες, ορισμένες από τις οποίες εικονίζουν ζώα όπως μια κότα και δύο πάπιες, κρεμασμένες με το κεφάλι προς τα κάτω. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης ένα διακοσμημένο μπρούτζινο κύπελλο, κεραμικά δοχεία στα οποία μαγείρευαν σούπες και βραστά, αμφορείς, και άλλα δοχεία για τη φύλαξη του κρασιού.

Η Πομπηία, 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νάπολης, ήταν μια ακμάζουσα πόλη 13.000 κατοίκων την εποχή που θάφτηκε κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα. Μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί τα δύο τρίτα της αρχαίας πόλης, η οποία ανακαλύφθηκε μόλις τον 16ο αιώνα. Οι οργανωμένες ανασκαφές ξεκίνησαν γύρω στο 1750. Η Πομπηία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ιταλίας και η UNESCO την έχει ανακηρύξει μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.










Δείτε το βίντεο: 


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου