Από το μικρό στο μεγάλο: Ένα υπέροχο αφιέρωμα στον στιχουργό Άλκη Αλκαίο

Δείτε το παρακάτω ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο μας ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο που προβλήθηκε από το Κανάλι της Βουλής και την εκπομπή «Από το μικρό στο μεγάλο».

Ο Βαγγέλης Λιάρος ο ποιητής και στιχουργός γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Άλκης Αλκαίος γεννήθηκε στη Κοκκινιά Θεσπρωτίας στις 23 Νοεμβρίου του 1949, μεγάλωσε στη Παργα την πόλη που αγάπησε και έφυγε από την ζωή στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου του 2012. Η εκπομπή «Από το μικρό στο μεγάλο» που προβλήθηκε στις 8 Ιουνίου 2019 από το Κανάλι της Βουλής ήταν αφιερωμένη στον Άλκη Αλκαίο, τον ποιητή με το πλούσιο στιχουργικό έργο.

Η παραγωγή της εκπομπής είναι της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος ενώ η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κακαβά και του Αδαμάντιου Πετρίτση και το σενάριο του Θάνου Τσάμπρα. Για τον Άλκη Αλκαίο μίλησαν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο δημοσιογράφος και ποιητής Σπύρος Αραβανής, ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου, ενώ στίχους του απήγγειλε η Μαρία Δρακοπούλου. Ο Θάνος Μικρούτσικος δήλωσε στο αφιέρωμα για τον στιχουργό της Ρόζας, του Πόρτο Ρίκο, της Πιρόγας αλλά και πολλών άλλων γνωστών επιτυχιών .....οτι ήταν ενας ποιητής που υποδυόταν το στιχουργό!





Γιατί όπως είπε και ο ποιητής....




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου