Daft Punk: Τέλος εποχής για το θρυλικό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής!

Τέλος εποχής για τους σπουδαίους Daft Punk καθώς έγραψαν τον οριστικό «επίλογο» στην καριέρα τους! Το μυστικοπαθές δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1993 έβαλε τέλος στη μακρόχρονη συνεργασία του και το ανακοίνωσαν με ένα αποχαιρετιστήριο βίντεο στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube, το οριστικο τέλος επιβεβαίωσε και η υπεύθυνη τύπου του συγκροτήματος, στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP.

Με τίτλο «Epilogue» Επίλογος, το βίντεο διαρκείας 8 λεπτών μας παρουσιάζει αποσπάσματα ταινίας τους που κυκλοφόρησε το 2006, με τους δύο καλλιτέχνες τον Τομάς Μπανγκαλτέρ και τον Γκι-Μανουέλ ντι Ομέμ Κριστό να εμφανίζονται ως δύο ρομπότ, στην έρημο. Η ένταση του ήχου κορυφώνεται μετά την έκρηξη ενός από τα δύο ρομπότ, προτού εμφανιστεί στην οθόνη το «1993-2021».

Οι Daft Punk δημιουργήθηκαν στο Παρίσι το 1993 και υπήρξαν πρωτοπόροι της γαλλικής χάουζ (French Touch) με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους Homework το 1997. Στον δίσκο περιλαμβανόταν το πρώτο τραγούδι τους «Around the world», το οποίο τους βοήθησε να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το δεύτερο άλμπουμ τους, «Discovery», θα ανακύκλωνε τη δεκαετία του 1980 την ποπ και την ντίσκο, γράφοντας επιτυχία.

Πιο σκοτεινό, το τρίτο άλμπουμ τους «Human after all» (2005) θα είναι αντιθέτως μια αποτυχία, για κριτές και κοινό. Το τελευταίο άλμπουμ τους θα είναι το «Random Access Memories», το 2013. Εκεί, το τραγούδι τους «Get Lucky», μαζί με τον Φάρελ Ουίλιαμς, γίνεται παγκόσμια επιτυχία.

Οι Daft Punk υπήρξαν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής διεθνώς. Οι δύο Γάλλοι από την αρχή επέλεξαν να καλλιεργήσουν μια καλλιτεχνική εικόνα με κύρια χαρακτηριστικά τη σπανιότητα και το μυστήριο, δεν έδειχναν ποτέ τα πρόσωπά τους, έκαναν ελάχιστες εμφανίσεις στην τηλεόραση και κυκλοφορούσαν λίγους δίσκους.
 
«Epilogue»


Daft Punk Tribute 1993 to 2021:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου