Γραμμές Ley: Η ιερή γραμμή του Μιχαήλ που ενώνει στο χάρτη 7 μοναστήρια σε 6 χώρες!


Η «ιερή γραμμή του Μιχαήλ» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, για πολλούς αποτελεί σύμπτωση και για άλλους απόδειξη της θεωρίας των «Γραμμών Ley», καθώς επτά μοναστήρια σε έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης αφιερωμένα όλα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ ευθυγραμμίζονται πλήρως πάνω στον χάρτη! Στην πραγματικότητα είναι μια νοητή γραμμή που συνδέει τα μοναστήρια αφιερωμένα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ από την Ιρλανδία μέχρι το Ισραήλ, με τη νοητή γραμμή να περνά και από την Σύμη από την Ι.Μ. Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη!

Τα θεμέλια της θεωρίας «Γραμμών Ley» έθεσε πριν από έναν αιώνα ο βρετανός αρχαιολόγος Άλφρεντ Γουάτκινς, oπου επί χρόνια μελετούσε τις θέσεις που είναι κτισμένα τα σπουδαιότερα μνημεία της ανθρωπότητας. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά από αυτά, αν ενωθούν πάνω στον χάρτη, σχηματίζουν μία τέλεια ευθεία. Ονόμασε τις ευθείες αυτές «γραμμές ley» και χάραξε σε μια υδρόγειο όλες όσες είχε εντοπίσει. Υποστήριξε μάλιστα ότι στα σημεία όπου οι νοητές γραμμές τέμνονται, βρίσκονται τα μέρη με τη μεγαλύτερη ενεργειακή ισχύ στην γη. Σύμφωνα με τον Άλφρεντ Γουάτκινς, οι αρχαίοι πολιτισμοί γνώριζαν ποια είναι τα μέρη αυτά και φρόντιζαν να αξιοποιούν τις ενεργειακές τους ιδιότητες, επιλέγοντάς τα για την ανέγερση των πιο σπουδαίων κτισμάτων, ναών και πόλεων.

Μία από τις πιο γνωστές «Γραμμές Ley» είναι αυτή του αρχάγγελου Μιχαήλ στην Ευρώπη, αρκετοί υποστηρίζουν ότι συμβολίζει το σπαθί σήμα κατατεθέν του, που σύμφωνα με την Αγία Γραφή του είχε χαρίσει ο Θεός. Η «ιερή γραμμή του Μιχαήλ» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν, ξεκινά από το μικρό νησάκι Skellig Michael στη νότια Ιρλανδία, με τη νοητή γραμμή να περνα και από την Σύμη από την Ι.Μ. Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη και να καταλήγει στο Ισραήλ. Το νησάκι ''Skellig Michael'' στη νότια Ιρλανδία είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και οι μοναδικοί μόνιμοι κάτοικοι του είναι οι μοναχοί που ζουν στο ομώνυμο μοναστήρι, ενώ η εκκλησία που είναι κτισμένη στο νησάκι χρονολογείται περί το 1000 μ.Χ.

Ο βρετανός αρχαιολόγος Άλφρεντ Γουάτκινς το 1925 εξέδωσε το βιβλίο «The Old Straight Track» στις σελίδες του οποίου εξηγούσε εις βάθος τη θεωρία του. Η ανταπόκριση που έλαβε δεν ήταν αυτή που περίμενε, όμως αρκετοί λάτρεις της αρχαιολογίας και των μυστηρίων ενθουσιάστηκαν με τις ιδέες του, αλλά η επιστημονική κοινότητα τις απέρριψε κατηγορηματικά.


1. Skellig Michael - Ιρλανδία
2. SAINT MICHEAL’S MOUNΤ - Αγγλία
3. MONT SAINT MICHEL - Γαλλία
4. SACRED OF SAN MICHELE - Ιταλία
5. SANTUARIO DI SAN MICHELE ARCANGELO - Ιταλία
6. Ι.Μ. Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτη Σύμης- Ελλάδα
7. MONASTERIO DEL CARMELO - Ισραήλ


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου