Arouca 516: Η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα της Ευρώπης


Η Arouca 516 είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα της Ευρώπης, βρίσκετε στην Αρούκα της Πορτογαλίας και έχει μήκος 516 μέτρα ενώ κρέμεται από ύψος 175 μέτρων. Αποτελεί δημοφιλή τουριστικο αξιοθέατο της περιοχής με πολλούς θαρραλέους επισκέπτες να επιχειρούν να την διασχίσουν βλέποντάς το σαν μοναδική εμπειρία.

Η ονομασία της μεγαλύτερης κρεμαστής πεζογέφυρας της Ευρώπης είναι Arouca 516 και βρίσκεται στη Πορτογαλία στο αναγνωρισμένο από την Unesco Γεωπάρκο της Αρούκας-Arouca Geopark, έχει 516 μέτρα μήκος και κρέμεται από ύψος 175 μέτρων πάνω από τον ποταμό Πάιβα της Πορτογαλίας ενώνοντας δυο λόφους.

Το τοπίο είναι γαλήνιο, όμως το να διασχίσει κανείς τη γέφυρα απαιτεί γερά νεύρα καθώς στερεώνεται σε μεταλλικά καλώδια και δύο τεράστιους πύργους στις δύο άκρες της, η κατασκευή ταλαντεύεται με το παραμικρό βήμα. Οι ντόπιοι ελπίζουν ότι το αξιοθέατο με κόστος περίπου 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να κατασκευαστεί, θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της περιοχής, ειδικά μετά την καταστροφική πανδημία Covid-19.

Η δήμαρχος της Αρούκας, Μαργκαρίντα Μπελέμ, δήλωσε πως η γέφυρα αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι για να μετακομίσουν και να μείνουν στην περιοχή. «Δεν υπάρχει άλλη γέφυρα σαν κι αυτή στον κόσμο. Οι προκλήσεις που έπρεπε να υπερπηδήσουμε ήταν πολλές… όμως τα καταφέραμε», είπε στο Ρόιτερς η δήμαρχος με υπερηφάνεια. 

Αποτελεί πλέον την πιο μεγάλη πεζογέφυρα της Ευρώπης, ξεπερνώντας τη Γέφυρα Charles Kuonen της Ελβετίας που ολοκληρώθηκε το 2017 και έχει μήκος 494 μέτρα. Οι κατασκευαστές της θεωρούν ότι είναι η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου, παρ’ όλο που η γέφυρα Baglung Parbat στο Νεπάλ διεκδικεί επίσης τον τίτλο με 567 μέτρα μήκος, αν και είναι μια πιο απλή κατασκευή.

Δείτε τα βίντεο:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου