Make the Economy Scream


H Moviementa Productions μας προσφέρει δωρεάν το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου με τίτλο "Make the economy Scream". Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια προσωπική περιπλάνηση του δημοσιογράφου στη Λατινική Αμερική, από την Ελλάδα στις παραγκουπόλεις του Καράκας και από τα σύνορα της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου για το "Make the economy Scream" ταξιδεύει ως τη Βενεζουέλα, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί οι πολιτικοί της χώρας μας ασχολούνται με την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και με το αν υπάρχει χαρτί υγείας στο Καράκας. Με συνεχείς διαδρομές από τις παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας και πίσω στην Ευρώπη ανακαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που περιγράφουν τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου συνομιλώντας με γνωστούς οικονομολόγους, δημοσιογράφους και αξιωματούχους διεθνών οργανισμών επιχειρεί να εξηγήσει ορισμένες από τις πιο «σουρεαλιστικές» εμπειρίες που βιώνει στο Καράκας. Γιατί η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin; Πώς γίνεται η ισοτιμία στη μαύρη αγορά του εθνικού νομίσματος με το δολάριο να καθορίζεται από έναν λογαριασμό στο Instagram; Τελικά φταίει ο σοσιαλισμός ή μήπως ο καπιταλισμός για την οικονομική κατάρρευση της χώρας με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη;

Είπαν για το Make the Economy Scream…
- «Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, δοσμένο με λεπτομερή ανάλυση»  Νίνος Φένεκ Μικελίδης.
- «Εναλλακτική ερευνητική οπτική… ποιότητα παραγωγής, γρήγορος ρυθμός, εξαιρετικά πανοραμικά πλάνα που μιλούν από μόνα τους»  Γιάγκος Αντίοχος  Αθηνόραμα.
- «Προσεγγίζει με ψυχραιμία την κατάσταση, προσπαθώντας να αγνοήσει τόσο την κρατικη προπαγάνδα, όσο και τα τρομολαγνικά αφηγήματα»  Αιμίλιος Χαρμπής Καθημερινή.
- «Εντυπωσιακό οδοιπορικό… καλά τεκμηριωμένο και με καυστικό χιούμορ» Γιώργος Ρούσσος  tvxs.gr


Δείτε το  "Make the economy Scream"  του Άρη Χατζηστεφάνου:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου