Nemo 33: Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο!

Η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο βρίσκεται Καταδυτικό Κέντρο Αναψυχής Nemo 33 στις Βρυξέλλες. Αν λατρεύετε τις καταδύσεις αυτή η πισίνα στο Βέλγιο είναι ο επόμενος προορισμός σας.

Η πισίνα που βρίσκεται στο Καταδυτικό Κέντρο Αναψυχής Nemo 33 στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο είναι και χωρίς αμφιβολία η βαθύτερη πισίνα στον κόσμο. Το βάθος της φτάνει τα 33 μέτρα ενώ το μη χλωριωμένο νερό που περιέχει η πισίνα υπολογίζεται στα 2,5 εκατομμύρια λίτρα σε θερμοκρασία που παραμένει σταθερά στους 30 C.Κατεβαίνοντας στα 10 μέτρα ο δύτης έχει την ευκαιρία να κολυμπήσει σε τεχνητές υποβρύχιες σπηλιές. Σε πολλά σημεία της πισίνας υπάρχουν παράθυρα από τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν το εσωτερικό της.

Η πισίνα δημιουργήθηκε από το Βέλγο πολιτικό μηχανικό John Beernaerts ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου θα μπορούν να προπονούνται οι λάτρεις των καταδύσεων. Στην συνέχεια όμως χρησιμοποιήθηκε και ως χώρος διδασκαλίας καταδύσεων, χώρος αναψυχής ακόμη και ως σκηνικό για το γύρισμα διάσημων κινηματογραφικών ταινιών.





















Δείτε το βίντεο:







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου