Αγνωστη φυλή εμφανίστηκε ξαφνικά στις όχθες του Αμαζονίου

Ενα πρωτοφανές περιστατικό κατέγραψε ο φακός στη Βραζιλία και συγκεκριμένα σε ένα σημείο του Αμαζονίου όταν εμφανίστηκαν τα μέλη μιας άγνωστης μέχρι σήμερα φυλής, η οποία δεν είχε καμία επαφή με τον σύγχρονο κόσμο μέχρι πρόσφατα.

Στις φωτογραφίες και το βίντεο αποτυπώνονται η απορία και ο φόβος τους για την πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία βιώνουν τα μέλη αυτής της φυλής.

Σύμφωνα με ανθρωπολόγους η φυλή φέρεται να εκδιώχθηκε από τα εδάφη της είτε από διακινητές ναρκωτικών, που κινούνται μέσα στο δάσος, είτε από άνδρες που ασχολούνται με την παράνομη υλοτομία.

Τα μέλη της φυλής φέρεται να άρχισαν να ταξιδεύουν από σημείο του Περού προτού καταλήξουν στις τροπικές περιοχές της Βραζιλίας.

Η φυλή αυτή με την οποία, η οποία μιλάει την διάλεκτο Pano, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις 30 Ιουνίου στην βόρεια Βραζιλία, κάτι που κατεγράφη σε βίντεο από το «Εθνικό Ιδρυμα για τους Ινδιάνους της Βραζιλίας» (FUNAI), ενώ τα μέλη της φυλής είναι οπλισμένα με βέλη και τόξα.

Σύμφωνα με τον Jaminawa Jose Coreia, μέλος της φυλής Ashaninka ο οποίος μίλησε μαζί τους, η άγνωστη μέχρι πρότινος φυλή αναζητούσε όπλα και συμμάχους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές. «Ελεγαν ότι δέχονταν επίθεση από μη γηγενείς και ότι πολλοί από αυτούς είχαν πεθάνει εξαιτίας γρίπης και διφθερίτιδας», δήλωσε ο Coreia στους εμπειρογνώμονες.

Μέλος της FUNAI ανέφερε στον Guadrian ότι οι αυτόχθονες επέστρεψαν στο δάσος, αλλά εμφανίστηκαν ξανά πριν από τρεις εβδομάδες. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει στείλει στην περιοχή εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό καθώς οι επιδημίες έχουν εξαφανίσει στο παρελθόν ολόκληρες φυλές στην περιοχή του Αμαζονίου. Το Ιδρυμα εκτιμά ότι άγνωστες φυλές που κατοικούν σήμερα στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας ανέρχονται στις 77.
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου