Οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες στον πλανήτη


Οι φυσικές πισίνες που δημιουργήθηκαν τυχαία στα βάθη των αιώνων προκαλούν χωρίς αμφιβολία δέος και αποτελούν προορισμό για λίγους και σίγουρα τολμηρούς.

Το UsaToday συγκέντρωσε σε μία λίστα τις δέκα καλύτερες. Τα καταγάλανα νερά τους και τα λαξευμένα σκαλοπάτια στους βράχους δημιουργούν την εντύπωση πως πρόκειται για φωτομοντάζ, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινές!


1. Η «πισίνα του διαβόλου» στη Ζάμπια

Είναι άκρως επικίνδυνη και σίγουρα εντυπωσιακή. Βρίσκεται στα σύνορα της Ζιμπάμπουε με τη Ζάμπια και είναι μία πρόκληση που δεν μπορεί κανείς να απορρίψει. Η φυσική πισίνα δημιουργείται από τους καταρράκτες της Βικτόριας και όποιος επιθυμεί να βουτήξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα νερά είναι λιγότερο ορμητικά από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

2. Η φυσική πισίνα Χάμιλτον στο Οστιν

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Οστιν, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται η φυσική πισίνα Χάμιλτον, η οποία δημιουργήθηκε από την κατάρρευση ενός υπόγειου ποταμού. Πρόκειται για μία μικρή καταπράσινη λίμνη, που περιβάλλεται από πλάκες ασβεστόλιθου, ενώ μικροί σταλακτίτες κρέμονται στην σπηλιά που δημιουργήθηκε. Πρόκειται για ένα προστατευμένο μέρος, στο οποίο απαγορεύεται αυστηρά το ψάρεμα, το κάμπινγκ και η ποδηλασία.

3. Ικ Κιλ στο Μεξικό

Πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Τσιτσέν Ιτζά, την προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια στα βόρεια της Χερσονήσου Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό, βρίσκεται η καταπράσινη πισίνα του Ικ Κιλ, με τα νερά της να φτάνουν σε βάθος μέχρι και 26 μέτρα.

Οι Αρχές της περιοχής έχουν κατασκευάσει ειδικές πλατφόρμες έτσι ώστε όσοι είναι τολμηροί να μπορούν να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά της.

4. Καταρράκτες Χαβάσου στην Αριζόνα

Ένας επίγειος παράδεισος βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου στην άκρη ενός καταρράκτη 27 μέτρων σχηματίζεται μία πισίνα με γαλαζοπράσινα νερά εξαιτίας της μεγαλής περιεκτικότητας σε ανόργανα άλατα.

5. Ωκεάνια Τάφρος Τοσούα στη Σαμόα

Τριάντα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης βρίσκεται η Τοσούα, μία γιγαντιαία τρύπα κολύμβησης, η οποία -όπως εικάζουν οι γεωλόγοι- δημιουργήθηκε ύστερα από διαδοχικές εκρήξεις ηφαιστείων.

6. Μπλε λιμνοθάλασσα στη Δομινικανή Δημοκρατία

Ενα από τα πιο γραφικά σημεία που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για να κάνει τις βουτιές του στον Αγιο Δομίνικο της Καραϊβικής είναι η Μπλε λιμνοθάλασσα, με τα πεντακάθαρα νερά της να αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

7. Μπλε Λιμνοθάλασσα στην Ισλανδία

Η συγκεκριμένη φυσική πισίνα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Ισλανδίας και τα ζεστά νερά της με τη θερμοκρασία τους να κυμαίνεται μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου βοηθούν στην ίαση πολλών δερματικών παθήσεων. Η μπλε λιμνοθάλασσα της Ισλανδίας δεν έχει μαγέψει μόνο τους χιλιάδες επισκέπτες της, αλλά και πλήθος κινηματογραφικών παραγωγών που την έχουν επιλέξει για τα γυρίσματα των ταινιών τους.

8. Καταρράκτες Κουάνγκ Σι στο Λάος

Η φυσική πισίνα Κουάνγκ Σι δημιουργήθηκε από τα ορμητικά νερά τριών καταρρακτών που καταλήγουν εκεί. Οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν τον τόπο ιερό και καμιά φορά απαγορεύουν στους επισκέπτες να κολυμπήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά της.

9. Ποτάμι Χινοτουάν στις Φιλιππίνες

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα που δημιούργησε η φύση στις Φιλιππίνες. Τα νερά του ποταμού καταλήγουν στη φυσική πισίνα Χινοτουάν και μαγεύουν τους επισκέπτες.

10. Το «Γκρότο» στο Οντάριο του Καναδά

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Εθνικό Πάρκο του Οντάριο στον Καναδά θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μία υπέροχη φυσική πισίνα, αφού πρώτα περπατήσουν για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φτάσουν σε αυτήν.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου