Chagas: Η νόσος των φτωχών, το νέο AIDS!


Τρόμο προκαλεί μια νέα ασθένεια που εντόπισαν οι Αρχές και έχει τις ίδιες θανατηφόρες συνέπειες με το AIDS!…

Πρόκειται για το Chagas ή αλλιώς την «νόσο των φτωχών», η οποία δυστυχώς «χτυπάει» ολοένα και περισσότερους κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.

Η ασθένεια είναι «ύπουλη», καθώς δεν εκδηλώνεται με τα ίδια συμπτώματα σε όλους τους ανθρώπους, ενώ είναι και παρασιτική.

Ένα πρήξιμο στο μάτι, μια αδυναμία ή ένας πονοκέφαλος μπορεί να είναι σύμπτωμα. Συνήθως οι ασθενείς μετά τα πρώτα συμπτώματα νιώθουν υγιείς για κάποιους μήνες και στην συνέχεια «ξανακυλάνε» παρουσιάζοντας δυσκοιλιότητα, εμετούς, διόγκωση εντέρων ή καρδιάς.
Η ασθένεια «μαστίζει» το Μεξικό, τη Βολιβία, τη Κολομβία και το Εκουαδόρ, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα. Στις περιοχές αυτές ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν φτάνει τα 10.000.000!

Οι γιατροί είναι πλέον υποψιασμένοι και δίνουν σημασία ακόμα και στα πιο απλά συμπτώματα. Όπως τονίζουν μπορεί να θεραπευτεί μόνο εάν διαγνωστεί έγκαιρα, με εξαιρετικά βαριά φαρμακευτική αγωγή, η οποία έχει διάρκεια τρεις μήνες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα φάρμακα αυτά κοστίζουν ακριβά με αποτέλεσμα να χάνουν καθημερινά την μάχη με τον θάνατο όλο και περισσότεροι.

Τα σημεία και συμπτώματα


Η ανθρώπινη νόσος εμφανίζεται σε δύο στάδια: μια οξεία φάση, η οποία εμφανίζεται λίγο μετά από μια αρχική μόλυνση , και ένα χρόνιο στάδιο που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια πολλών χρόνων.
Η οξεία φάση διαρκεί για τις πρώτες λίγες εβδομάδες ή μήνες της λοίμωξης. Εμφανίζεται συνήθως απαρατήρητη επειδή είναι σύμπτωμα-free ή παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα που δεν είναι μοναδικές στην ασθένεια Τσάγκας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, πόνους στο σώμα, πονοκέφαλος, εξάνθημα, απώλεια της όρεξης, διάρροια και έμετο. Οι ενδείξεις για τη φυσική εξέταση μπορεί να περιλαμβάνει ήπια διόγκωση του ήπατος ή της σπλήνας, πρησμένοι αδένες, καθώς και τοπικό οίδημα (α chagoma ), όπου το παράσιτο μπήκε στο σώμα

Η πιο αναγνωρισμένη δείκτη οξείας νόσου του Chagas ονομάζεται σημάδι ROMANA, η οποία περιλαμβάνει πρήξιμο των βλεφάρων στην πλευρά του προσώπου κοντά στην πληγή δάγκωμα ή όταν τα κόπρανα bug αποτέθηκαν ή τυχαία τρίβονται μέσα στο μάτι. Σπάνια, τα μικρά παιδιά, ενήλικες ή μπορεί να πεθάνουν από την οξεία νόσο που οφείλεται σε σοβαρή φλεγμονή / λοίμωξη του καρδιακού μυός ( μυοκαρδίτιδα ) ή του εγκεφάλου (μηνιγγοεγκεφαλίτιδα ).Η οξεία φάση επίσης μπορεί να είναι σοβαρές σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν τα συμπτώματα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της οξείας φάσης, που συνήθως υποχωρούν αυτόματα μέσα σε τρεις έως οκτώ εβδομάδες σε περίπου 90% των ατόμων.Αν και τα συμπτώματα υποχωρήσουν, ακόμη και με τη θεραπεία η λοίμωξη επιμένει και εισέρχεται σε χρόνια φάση. Από τα άτομα με χρόνιες παθήσεις Τσάγκας, 60-80% θα αναπτύξουν ποτέ συμπτώματα (που ονομάζεται απροσδιόριστη χρόνια νόσος του Chagas), ενώ το υπόλοιπο 20-40% θα αναπτύξουν απειλητικές για τη ζωή της καρδιάς και / ή πεπτικές διαταραχές κατά τη διάρκεια της ζωής τους (που ονομάζονται καθορισμένη χρόνια νόσος Τσάγκας ). Σε 10% των ατόμων, η νόσος εξελίσσεται άμεσα από την οξεία μορφή σε μια συμπτωματική κλινική μορφή της χρόνιας νόσου του Chagas.

Η συμπτωματική (καθορισμένες) χρόνιο στάδιο επηρεάζει το νευρικό σύστημα , το πεπτικό σύστημα και την καρδιά . Περίπου τα δύο τρίτα των ανθρώπων με χρόνια συμπτώματα έχουν καρδιακή βλάβη, συμπεριλαμβανομένων διατατική καρδιομυοπάθεια , η οποία προκαλεί ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού και μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Περίπου το ένα τρίτο των ασθενών που πάει για να αναπτύξουν πεπτικό σύστημα βλαβών, με αποτέλεσμα τη διαστολή του πεπτικού συστήματος ( μεγάκολο και megaesophagus ), συνοδεύεται από σοβαρή απώλεια βάρους . κατάποση δυσκολίες (δευτερεύουσα αχαλασίας) μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα της πεπτικές διαταραχές και μπορεί να οδηγήσει σευποσιτισμό .

20% έως 50% των ατόμων με εντερική εμπλοκή εμφανίζουν επίσης καρδιακή συμμετοχή. Έως 10% των χρονίως μολυσμένα άτομα αναπτύσσουν νευρίτιδα που οδηγεί σε αλλοιωμένη τενόντια αντανακλαστικά και αισθητηριακή δυσλειτουργία. Μεμονωμένες περιπτώσεις παρουσιάζουν προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της άνοιας , σύγχυση, χρόνια εγκεφαλοπάθεια και αισθητικές και κινητήρα ελλείμματα.

Οι κλινικές εκδηλώσεις της νόσου του Chagas οφείλονται σε κυτταρικό θάνατο στους ιστούς στόχους που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του κύκλου μολυσματική, με διαδοχική επάγοντας μια φλεγμονώδη απόκριση , κυτταρική αλλοιώσεις , και ίνωση . Για παράδειγμα, η ενδοκυτταρική αμαστιγωτά καταστρέφουν τα ενδοτοιχωματικές νευρώνες του αυτόνομου νευρικού συστήματος στο έντερο και την καρδιά, οδηγώντας σε megaintestine και της καρδιάς ανευρύσματα , αντίστοιχα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η ασθένεια Τσάγκας μπορεί να αποβεί μοιραία, στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε καρδιακή μυϊκή βλάβη.

Η μετάδοση


Σε Τσάγκας-ενδημικές περιοχές, ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι μέσω ενός εντόμου φορέα που ονομάζεται triatomine bug. Μια triatomine μολυνθεί με Τ. cruzi από τρέφονται με το αίμα ενός μολυσμένου ατόμου ή ζώου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, triatomines κρύβονται σε ρωγμές στους τοίχους και στέγες. Τα σφάλματα εμφανίζονται τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι κοιμούνται. Επειδή τείνουν να τρέφονται στα πρόσωπα των ανθρώπων, οι triatomine σφάλματα, επίσης, γνωστό και ως «φιλί σφάλματα».

Μετά δαγκώνουν και να καταπιούν το αίμα, που αφοδεύουν στο πρόσωπο. Triatomines περάσει T. cruzi παράσιτα (που ονομάζεται trypomastigotes ) στα κόπρανα αριστερά κοντά στην θέση του τραύματος δάγκωμα.Ξύσιμο το χώρο της δάγκωμα προκαλεί τα trypomastigotes να εισέρχονται στον ξενιστή μέσω του τραύματος, ή μέσω άθικτη βλεννογόνων μεμβρανών , όπως το επιπεφυκότα . Μόλις στο εσωτερικό του ξενιστή, τα κύτταρα εισβάλλουν trypomastigotes, όπου διαφοροποιούνται σε ενδοκυτταρικές αμαστιγωτά. 

Τα αμαστιγωτά πολλαπλασιάστε με δυαδική σχάση και διαφοροποιούνται σε trypomastigotes, τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται σε κάθε μολύνθηκαν κύτταρο. Η αναπαραγωγή συνεχίζεται μόνο όταν τα παράσιτα να εισέλθουν σε άλλο κελί ή προσλαμβάνονται από άλλο φορέα.

Πυκνή βλάστηση (όπως αυτή των τροπικών δασών ) και των αστικών οικοτόπων δεν είναι ιδανικές για τη δημιουργία του ανθρώπινου κύκλου μετάδοσης. Ωστόσο, σε περιοχές όπου η άγρια ​​οικοτόπων και της πανίδας της είναι αραιώνονται με οικονομική εκμετάλλευση και την ανθρώπινη κατοίκηση, όπως πρόσφατα αποψιλωθεί περιοχές, αγριάδα παλάμη τομείς του πολιτισμού, και ορισμένα τμήματα της Amazon περιοχή, ένα ανθρώπινο κύκλο μετάδοσης μπορεί να εξελιχθεί ως η αναζήτηση έντομα για νέες πηγές τροφής.

Τ. cruzi μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μετάγγισης αίματος . Με την εξαίρεση των παραγώγων αίματος (όπως κλασματωμένοαντισώματα ), όλα τα συστατικά αίματος είναι μολυσματικά. Το παράσιτο παραμένει βιώσιμος στους 4 ° C για τουλάχιστον 18 ημέρες ή μέχρι 250 ημέρες όταν φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ασαφές κατά πόσο Τ. cruzi μπορεί να μεταδοθεί μέσω καταψυχθεί και να αποψυχθεί συστατικά του αίματος.

Άλλοι τρόποι μετάδοσης περιλαμβάνουν τη μεταμόσχευση οργάνων , μέσω του μητρικού γάλακτος , και από τυχαία έκθεση σε εργαστήριο. Chagas ασθένεια μπορεί επίσης να εξαπλωθεί εκ γενετής (από μια έγκυο γυναίκα με το μωρό της) μέσω του πλακούντα , και αντιπροσωπεύει περίπου το 13% των θνησιγενών θανάτων σε μέρη της Βραζιλίας.

Στοματική μετάδοση είναι μια ασυνήθιστη πορεία της λοίμωξης, αλλά έχει περιγραφεί. Το 1991, οι εργαζόμενοι αγρόκτημα στην πολιτεία της Paraíba , Βραζιλία, μολύνθηκαν με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων? μετάδοση εμφανίστηκε επίσης μέσω μολυσμένωνφοινίκων Acai χυμός φρούτων και ζάχαρη χυμό ζαχαροκάλαμου . Το 2007, μία επιδημία σε 103 Βενεζουέλας παιδιά σχολικής ηλικίας αποδόθηκε σε μολυσμένα γκουάβα χυμό.

Chagas ασθένεια είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ευρώπη, αφού η πλειοψηφία των περιπτώσεων με χρόνια λοίμωξη είναι ασυμπτωματική και λόγω της μετανάστευσης από τη Λατινική Αμερική.




'' Ανατομία μιας καρδιάς που έχει υποστεί βλάβη από τη χρόνια ασθένεια Τσάγκας ''




ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου