Γαλάζια Λίμνη: Τα φυσικά ιαματικά λουτρά της Ισλανδίας


Η Ισλανδία είναι μία χώρα συναρπαστική από όλες τις απόψεις και η διάσημη «γαλάζια λίμνη» της δεν αποτελεί εξαίρεση.

Πήρε το όνομα της από το εντυπωσιακό μπλε χρώμα του νερού της και τροφοδοτείται από την απορροή νερού από κοντινό γεωθερμικό σταθμό, ενώ τα νερά της έχουν ιαματικές ιδιότητες.

Κανονικά το νερό της πηγής θα ήταν λευκό σαν γάλα, ωστόσο το μπλε χρώμα του προκύπτει από τις υψηλές συγκεντρώσεις του οξειδίου του πυριτίου, των φυκιών και των ορυκτών μέσα σε αυτό.

Αυτό το πανέμορφο «φυσικό σπα» επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, ωστόσο από την στιγμή που θα μπεις στο νερό, είναι μάλλον δύσκολο να θες να βγεις, αφού η θερμοκρασία του κυμαίνεται από 37 μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο, σε αντίθεση με του περιβάλλοντος, που συχνά πέφτει πολύ κάτω από το μηδέν.
ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου