Ένα εντυπωσιακό βίντεο με την πρώτη ανάσα μιας νεογέννητης φάλαινας

Τη συγκινητική στιγμή που μια νεογέννητη φάλαινα φυσητήρας συνοδεύεται ως την επιφάνεια του νερού από μια ομάδα φαλαινών, για να μπορέσει να πάρει την πρώτη της ανάσα, κατέγραψε με ο φωτογράφος άγριας ζωής Kurt Amsler.

Η μητέρα της μικρής φάλαινας κολυμπά μαζί με τις «μαίες» που της συμπαραστάθηκαν στη διάρκεια της γέννας.

Στο παρακάτω βίντεο, που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στον ιστότοπό της, φαίνεται η έγκυος φάλαινα να κολυμπά μαζί με μια ομάδα άλλων φαλαινών. Ξαφνικά, σταματά και γεννά το μικρό της, ενώ είναι περικυκλωμένη από τις υπόλοιπες φάλαινες.

Το μικρό όμως χρειάζεται να πάρει αέρα και έτσι οι υπόλοιπες θηλυκές φάλαινες το ανεβάζουν γρήγορα προς την επιφάνεια του νερού, για να πάρει την πρώτη του ανάσα.

Ο φωτογράφος Kurt Amsler πήρε ειδική άδεια από την κυβέρνηση στις Αζόρες για να κινηματογραφήσει τα προστατευόμενα είδη.

«Οι νεογέννητες φάλαινες δε μπορούν να κολυμπήσουν τα πρώτα λεπτά της ζωής τους και μπορεί να πνιγούν αν δε λάβουν βοήθεια. Γι’ αυτό υπάρχουν πάντα άλλες θηλυκές φάλαινες, οι οποίες λειτουργούν ως μαίες, βοηθώντας το μικρό να ανέβει στην επιφάνεια του νερού» εξήγησε ο ίδιος.


Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου