Κινέζοι κατασκευάζουν τεράστιο τηλεσκόπιο όσο 30 γήπεδα ποδοσφαίρου!

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου πρόκειται να είναι έτοιμο για τις πρώτες δοκιμές του πολύ σύντομα.

Το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου πρόκειται να είναι έτοιμο για τις πρώτες δοκιμές του πολύ σύντομα. Επιστήμονες και τεχνικοί ολοκληρώνουν αυτές τις μέρες την συναρμολόγηση του ραδιοτηλεσκοπίου με διάμετρο 500 μέτρων το οποίο καλύπτει μια κοιλάδα στην ορεινή επαρχία Γκουιζού της Κίνας. Το εμβαδόν της εποφάνειας που καλύπτει ισοδυναμεί με 30 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ονομάζεται FAST, από τα αρχικά της φράσης «Five-hundred-meter Aperture Spherical radio Telescope» (Σφαιρικό ραδιοτηλεσκόπιο διαμέτρου 500 μέτρων) και πρόκειται για μια επένδυση 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι κινέζοι λένε ότι το νέο τηλεσκόπιο θα είναι το αυτί της Γης που θα συγκεντρώνει τους ήχους από το απώτερο διάστημα κι ελπίζουν να είναι οι πρώτοι που θα ακούσουν έναν ήχο που προέρχεται από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό.







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου