Luminaris: Η μικρή ιστορία ενός κόσμου που όλα λειτουργούν μηχανικά και τυποποιημένα


Δεν είναι τυχαίο που το «Luminaris» έχει σαρώσει τα βραβεία σε φεστιβάλ (περίπου 325). Είναι ένα ταινιάκι μικρού μήκους ευφάνταστο, τρυφερό και, κυρίως, πρωτότυπο και καλοφτιαγμένο. Ο δημιουργός του χρησιμοποιεί την τεχνική pixalation, δηλαδή συνδυάζει πραγματικούς ηθοποιούς με animation και time-lapse πλάνα.

Είναι η μικρή ιστορία ενός κόσμου που όλα λειτουργούν μηχανικά και τυποποιημένα, με φόντο το Μπουένος Άιρες. Κάθε πρωί οι κάτοικοι ενός τέτοιου κόσμου ξυπνούν και «τραβιούνται» στις δουλειές τους από το φως, σαν αυτό να έχει «μαγνητικές» δυνάμεις. Ο κεντρικός ήρωας δουλεύει σε ένα εργοστάσιο που φτιάχνει ηλεκτρικούς λαμπτήρες και μέσα στη ρουτίνα της δουλειάς βάζει μπρος μια ιδέα που θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων...

Ο σκηνοθέτης Pablo Zaramella είναι Αργεντίνος. Το φιλμ έχει μουσική επένδυση και πηγή έμπνευσης το «Lluvia de Estrellas», ένα ορχηστρικό τάνγκο της δεκαετίας ’40 του Osmar Maderna.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φιλμ μικρού μήκους που έχουμε δει μέχρι σήμερα στα τεφτέρια του Vimeo. Το Luminaris του Juan Pablo Zaramella είναι μια γλυκιά έκπληξη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αξίζει να το δείτε.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου