Ανοίγει το μουσείο Τσάρλι Τσάπλιν στο χωριό όπου έζησε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του


Στις 17 Απριλίου ανοίγει το πολυαναμενόμενο μουσείο Τσάρλι Τσάπλιν στο χωριό Corsier-sur-Vevey όπου έζησε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του.

Ένα μουσείο που προβάλει τη ζωή και το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν, ανοίγει στην Ελβετία στις 17 Απριλίου. Το μουσείο είναι η κατοικία του στο χωριό Corsier-sur-Vevey. Θα εγκαινιαστεί την ημέρα των γενεθλίων του και 127 χρόνια από τη γέννησή του. Ο σχεδιασμός διήρκεσε 15 χρόνια όπως ανακοινώθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείου.

Ο Τσάπλιν πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του στην Ελβετία. Το 1952, στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου και της Μαύρης Λίστας, έπεσε σε δυσμένεια λόγω των αριστερών πολιτικών φρονημάτων του. Ενώ ταξίδευε προς το Λονδίνο, έμαθε την απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης να άρει τη βίζα του και επομένως το δικαίωμα επιστροφής.
Μετά από αυτό το γεγονός παρέμεινε οριστικά στην Ευρώπη, μέχρι τον θάνατό του στις 25 Δεκεμβρίου 1977. Στο διάστημα αυτό ταξίδεψε στην Αμερική μόνο μια φορά, το 1972, προκειμένου να παραλάβει το ειδικό Τιμητικό Όσκαρ για τη συνεισφορά του στην έβδομη τέχνη, κερδίζοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα της ιστορίας των βραβείων. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δέκατο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

Με θέα στη λίμνη της Γενεύης, το μεγάλο αρχοντικό, όπου ο Τσάπλιν ζούσε με τη σύζυγό του Ούνα και τα οκτώ παιδιά τους θα αποτελέσει το ήμισυ του μουσείου, ενώ ένα ξεχωριστό κτίριο θα στεγάσει μια μικρογραφία χολιγουντιανού στούντιο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να βλέπουν τα έργα του. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να πάρουν μια γεύση από το ταπεινό του ξεκίνημα στο Λονδίνο και τη θεαματική του άνοδο, μέχρι το απόγειο της δόξας του.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν είναι ένας θρύλος στην ιστορία του Χόλιγουντ και το πολυαναμενόμενο μουσείο καθυστέρησε εξαιτίας των προσφυγών ενός γείτονα, ο οποίος ανησυχούσε για τις επιπτώσεις της κατασκευής του μουσείου στη «γειτονιά» του. Ο Τσάπλιν, ο οποίος πέθανε το 1977, είναι θαμμένος στο κοντινό νεκροταφείο του Corsier-sur-Vevey, δίπλα στη σύζυγό του.
Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου