Βέβηλος: Tο βιβλίο των Hρώων του Δρόμου


Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο Βέβηλος των Βαβυλώνα και Omerta θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Piraeus 117 Academy για την παρουσίαση του νέου προσωπικού του άλμπουμ με τίτλο «Το βιβλίο των ηρώων του δρόμου», ένας αυτοβιογραφικός δίσκος γεμάτος πύρινους στίχους και υπέροχες μελωδίες. Άκουσέ τον, έχει κάτι να σου πει...

Ο Βέβηλος από τους πρώτους ράπερ της πολιτικοποιημένης ελληνικής χιπ χοπ σκηνής ξεκίνησε την καριέρα του το 1993. Ιδρυτικό μέλος των Βαβυλώνα και του project Omerta με συμμέτοχες σε δίσκους των Active Member, Sadahzinia, Xray, Moriginal και δεκάδες συναυλίες στο ενεργητικό του. Η μουσική του αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες του Low Bap, του περίφημου ρεύματος της χιπ-χοπ μουσικής που καθιέρωσαν στην Ελλάδα οι Active Member.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του hip-hop στην Ελλαδα και ένας από τους στυλοβάτες της θρυλικής σκηνής Low Bap. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθηνά σε μια προσφυγική γειτονιά στο Βύρωνα, τα πρώτα ακούσματα του και οι επιρροές στο Ηip-Ηop ήρθαν σε μικρή ηλικία.

Aρχικά έγινε γνωστός με τους «Βαβυλώνα» στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Oι στίχοι τους γκρέμιζαν νοοτροπίες της εποχής δειχνοντας ένα διαφορετικό δρομο. Το θρυλικό κομμάτι «Πολισμανία» ήταν ένα από εκείνα που έκαναν πιο γνωστό το γκρουπ και κατά συνέπεια και το Βέβηλο στο ευρύ κοινό. Ακολούθησε το σχήμα «Ομερτά», το οποίο μάλιστα δημιουργήθηκε μέσα στη φυλακή, όπου ο Βέβηλος πέρασε 8 χρόνια της ζωής του μετά από καταδίκες για ληστείες, ξυλοδαρμούς και οπλοκατοχή, αλλά και ως αντιρρησίας συνείδησης. Μπαρουτοκαπνισμένος στο ελληνικό χιπ-χοπ και πάντα αληθινός Βέβηλος.

Το 2010 αποφυλακιζετε, αλλαζει και ασχολείται ξανά ενεργά με την μουσική καθώς δεν σταμάτησε ποτέ να ζει και να αναπνέει για τη μεγαλη του αγάπη, συμμετέχει σε συναυλίες αλληλεγγύης και γράφει το νέο του αυτοβιογραφικό δίσκο με τίτλο «Το βιβλίο των ηρώων του δρόμου», το πρώτο του άλμπουμ μετά τα χρόνια της φυλακής. Ένας δίσκος γεμάτος πύρινους στίχους και υπέροχες μελωδίες.

Από τους πιο ταλαντούχους MCs της Ελλάδας και ένας απο τους ελάχιστους καλλιτέχνες που μπορούν να περιγράψουν τόσο ζωντανά τα βιώματά τους μέσα από στίχους τους. Πραγματικός μαχητής και ένα αληθινό άτομο με χαμηλό προφίλ που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του και ποτέ του δεν ζήλεψε την μεγάλη ζωή, τα χρήματα και την διασημότητα. Αντιφασίστας, πέρασε και ξεπέρασε πολλά στη ζωή του. Έμπλεξε με ναρκωτικά σε νεαρή ηλικία, μπήκε φυλακή, είδε την ίδια του την ψυχή να βεβηλώνεται όμως μέσα του πάντα σιγόκαιγε η φλόγα της μουσικής.

Μοναδική η συνέντευξη του στο VICE, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δεχτεί να μιλήσει on camera για τη ζωή και την μουσική του. Τον Βέβηλο και καλλιτέχνες σαν και αυτόν έχουμε ανάγκη να τους ακούμε και να απολαμβανουμε την μουσική τους καθώς μοιάζουν όαση στην έρημο της ελληνικής μουσικής παρακμής και κουλτούρας. Γιατί έχω την εντύπωση ότι τέτοιοι καλλιτέχνες μας λείπουν; Από τους Βαβυλώνα,στο βιβλίο των Ηρώων του Δρόμου.... Άκουσέ τον, έχει κάτι να σου πει...

Tο βιβλίο των ηρώων του δρόμου


Με λένε δρόμο


Μήνυμα στο μπουκάλι - Λευτεριά


Το μίσος


V4 vevilos


Ooh la la la


Κράτα λίγο αγάπη (για το τέλος)





Η Συνέντευξη του ΒΕΒΗΛΟΥ στο VICE :






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου