Υπέροχο γκράφιτι ενός 20χρόνου καλλιτέχνη που θυμάται το μπλόκο της Κοκκινιάς


Περνώντας πλέον από την Κοκκινιά, μπορείς να δεις στον τοίχο του 14ου Δημοτικού Σχολείου, ένα υπέροχο γκράφιτι.  Έργο ενός 20χρονου φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, που με τη βοήθεια του Σχολείου και του Δήμου, ζωγράφισε τον τοίχο του σχολείου με θεμα το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Εκ πρώτης βλέπεις ρολόγια, αν όμως παρατηρήσεις προσεκτικά, θα δεις ότι ο χρόνος πάει πίσω στο 1944 στις 6:00 π.μ.  Τα ρολόγια του, δείχνουν το χρόνο που ξεκινάει από τις 17 Αυγούστου 1944, τη μέρα δηλαδή του Μπλόκου της Κοκκινιάς στις 6 το πρωί και φτάνει στο σήμερα. Είναι η σχέση του τόπου με το χρόνο.

Από κάτω ένα παιδί αιωρείται στην κούνια. Ένα μήνυμα ώστε να μην ξεχνούν οι κάτοικοι της περιοχής, οτι χρωστούν την ελευθερία τους, σε όσους έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο πρωινό.
















Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου