Masiphumelele: Η κοινωνική και οικονομική ανισότητα από ψηλά


Η Masiphumelele είναι μια κοινότητα στη Νότια Αφρική έξω από το Κέιπ Τάουν. Σε αυτήν ζουν 380.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων σε παράγκες, όπως φαίνεται από τις εικόνες που κατέγραψε ο Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης Τζόνι Μίλερ με ένα drone. Στην Masiphumelele οι υπηρεσίες υγείας είναι σχεδόν ανύπαρκτες, ενώ ταυτόχρονα ο πληθυσμός της μαστίζεται από υψηλά ποσοστά AIDS και ανεργίας.

Όμως σε απόσταση μόλις 200 μέτρων η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Είναι η ζωή των πλούσιων στην κοινότητα «Lake Michelle». Κοντά υπάρχουν και άλλα πλούσια προάστια. Οι δύο κόσμοι χωρίζονται από ένα υγρότοπο. Είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ πλούσιων και φτωχών, το σύνορο της τεράστιας κοινωνικοοικονομικής ανισότητας, που καταδεικνύει πως το Απαρτχάιντ δεν τερματίστηκε ποτέ...







ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου