Εκπληκτικά πλάνα από ψηλά από το χιονισμένο Νεκρομαντείο του Αχέροντα


Εκπληκτικά πλάνα από το χιονισμένο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στο χωριό Μεσοπόταμος του νομού Πρεβέζης, κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο «πέταξε» πάνω από την περιοχή.


Ο χιονιάς «έντυσε» την Τρίτη το Νεκρομαντείο -όπως και το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας- στα λευκά, προσφέροντας μοναδικές εικόνες.

Το αρχαίο Νεκρομαντείο του Αχέροντα βρίσκεται στο σημείο όπου κατά τον Όμηρο «έσμιγε ο ποταμός Αχέρων με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα, στις βορειοδυτικές όχθες της Αχερουσίας Λίμνης, η οποία αποτελούσε την είσοδο του κόσμου των ψυχών».

Είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου, στον οποίο κατέληγαν οι επισκέπτες από το Ακρωτήρι Χειμέριο του χωριού Αμμουδιά, για να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων.

Η πρώτη λειτουργία του Νεκρομαντείου ανάγεται στους Μυκηναϊκούς χρόνους (1.200 π.Χ.), όμως πολλά από τα ερείπια φαίνεται να είναι Ελληνιστικής Εποχής (323 π.Χ. και μετά).ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου