Σπάνιο είδος σαύρας εκτοξεύει αίμα από τα μάτια της!

Ένα σπάνιο είδος σαύρας, που κατοικεί στις αμερικανικές ερήμους (από την Γουατεμάλα και το Μεξικό, έως την Αριζόνα και την Καλιφόρνια), τρομοκρατεί τους εχθρούς του χρησιμοποιώντας το ίδιο του το αίμα!

Κάποια ζώα τρέχουν γρήγορα, κάποια άλλα έχουν γαμψά νύχια ή κοφτερά δόντια, κάποια αλλάζουν χρώμα για να κρύβονται από τους εχθρούς τους. Αυτή η σαύρα, όποτε νιώθει ότι απειλείται, εκτοξεύει αίμα από τα μάτια της.

Στις άνυδρες ερήμους, οτιδήποτε υπάρχει τρώγεται. Έτσι, το συγκεκριμένο είδος σαύρας, όταν δεν τα καταφέρνει να κρυφτεί από τους εχθρούς του, αφού συνήθως ενσωματώνεται στο περιβάλλον αλλάζοντας χρώμα, αναγκάζεται να τους αποκρούσει αλλιώς. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε το ερπετό να προσπαθεί να αποφύγει ένα κογιότ εκτοξεύοντας το αίμα του.







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου