Astragalus: Το βότανο που καταπολεμά σοβαρές ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού


Δείτε παρακάτω τις ιδιότητες και τα οφέλη του φυτού Astragalus (Huang Qi), το ισχυρό βότανο που καταπολεμά σοβαρές ασθένειες του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο Αστράγαλος φύεται στην Κορέα, τη Μογγολία, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και το βόρειο τμήμα της Κίνας, γνωστό στα κινέζικα ως Huang Qi, έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για πάνω από 1.000 χρόνια. Είναι ένα από τα καλύτερα βότανα και έχει πολλά οφέλη για την υγεία και ιδικά στο να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην Κίνα, στην Ιαπωνία και ακόμη και σε μερικά νοσοκομεία της Βόρειας Αμερικής, Ο Αστράγαλος χρησιμοποιείται για την προστασία των ασθενών από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Όπως και η Echinacea, το Astragalus ενισχύει τo ανοσoποιητικό, αυξάνοντας τα επίπεδα ορισμένων τύπων κυττάρων που καταπολεμούν παθογόνους εισβολείς. Επίσης διεγείρει την παραγωγή ιντερφερόνης, μιας ισχυρής αντι-ιικής ένωσης που σταματά τη δράση του ιού.

Υποστηρίζει, ακόμη, το μυελό των οστών, το χώρο της ωρίμανσης των λευκών αιμοσφαιρίων. Σε έρευνα που διεξάγεται σε ζώα διαπιστώθηκε ότι το astragalus επέκτεινε τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Texas Medical Center στο Χιούστον αποκάλυψε ότι το Huang Qi έχει αποκαταστήσει ή και βελτιώσει τη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων που έχουν εξαχθεί από πάσχοντες από καρκίνο.Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM), το astragalus χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Κινέζικες κλινικές μελέτες έδειξαν ότι το astragalus ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη των κοινών κρυολογημάτων. Μια ιδιαίτερη μελέτη στην Κίνα, που καλύπτει 1.000 άτομα με περιορισμένη ανοσία, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν το astragalus (δισκία ή ρινικά σπρέι) εμφάνισαν λιγότερες εστίες κρυολογήματος και λιγότερο σοβαρά συμπτώματα από αυτό.

Χρησιμοποιείται για νυχτερινές εφιδρώσεις, την έλλειψη chi (που χαρακτηρίζεται από κόπωση, αδυναμία και ανορεξία / προβλήματα στην πέψη) και διάρροια. Βοηθά, επίσης, τα άτομα που είναι επιρρεπή στο άσθμα και τα άτομα με διαβήτη.


Καταπολέμηση του Διαβήτη τύπου 2:

Ο astragalus φαίνεται να είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο βότανο για τους διαβητικούς. Σύμφωνα με μια μελέτη ένα σάκχαρο που εξάγεται από Astragalus γνωστό ως πολυσακχαρίτης,μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Αυτό το βότανο περιέχει επίσης σαπωνίνες, φλαβονοειδή και πολυσακχαρίτες, όλα εκ των οποίων είναι αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση και στη ρύθμιση του διαβήτη τύπου 1 και 2. Λόγω αυτής της αντιδιαβητικής δράσης, το βότανο αυτό είναι πολλά υποσχόμενο ως πιθανή θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2.

Συμβάλει στην Καταπολέμηση του Καρκίνου:
Χρησιμοποιείται ευρέως από τους Κινέζους για τη θεραπεία του καρκίνου του ήπατος. Μια μελέτη έδειξε ότι η ρίζα αστραγάλου ήταν σε θέση να αποκαταστήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σε 90% των ασθενών με καρκίνο! Μια καλή επιλογή είναι να το χρησιμοποιήσετε σε μορφή τσαγιού. Απλά βράστε 30γρ ρίζας αστραγάλου σε 1 λίτρο νερό. Η πόση αυτού του τσαγιού λέγεται ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του μεγέθους ενός όγκου στο ήπαρ.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα:

Η ρίζα Astragalus μπορεί να παρατείνει τη ζωή των ασθενών με καρκίνο με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παρεμπόδιση της ανάπτυξης του καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνει τον αριθμό των βλαστοκυττάρων στο μυελό των οστών καθώς και τον λεμφικό ιστό και ενθαρρύνει την ανάπτυξή τους σε ενεργά ανοσοκύτταρα. Ενεργοποιεί τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από μια κατάσταση «ηρεμίας» σε αυξημένη δραστηριότητα.
Διόρθωση βλαβών του DNA

Το Astragalus έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα πρόσφατα, επειδή μπορεί να προστατεύσει το DNA μας, αποτρέποντας την υποβάθμιση των τελομερών από την και αυξάνοντας την μακροζωία τους. Κατά τη διαδικασία αντιγραφής του DNA, τα τελομερή κρατούν το DNA ενωμένο. Κάθε φορά που το DNA αντιγράφεται, τα τελομερή μικραίνουν, μέχρι που τελικά γίνουν αρκετά μικρά, έχρι τελικά να χάσει το κύτταρο τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται και έτσι ξεκινά η διαδικασία του κυτταρικού θανάτου που ονομάζεται “απόπτωση.”. Η μείωση του μήκους των τελομερών αναδεικνύεται ως προγνωστικός δείκτης για την ανάπτυξη νόσου και την πορεία νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μορφών καρκίνου.

Αντιγηραντικό:

Το Astragalus είναι γνωστό για την αντιγηραντική δράση του. Το Astragalus μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη μείωση από τα σημάδια γήρανσης, προωθεί την αναγέννηση των ιστών και την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών. Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, προστατεύοντας τα κύτταρα του DNA που ονομάζονται τελομερή, από την υποβάθμιση που συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου.




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου