Guernica: Ο διάσημος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο σε 3D animation


Ο πίνακας "Guernica" του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, όπως είναι γνωστό, αφηγείται ένα πραγματικό γεγονός από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, αυτό δεν είναι άλλο από τον βομβαρδισμό της ομώνυμης πόλης της βόρειας Ισπανίας, την οποία κατείχαν οι δυνάμεις των Δημοκρατικών. Δείτε παρακάτω στο εκπληκτικό φιλμάκι που ακολουθεί το διάσημο πίνακα του Πάμπλο Πικάσο σε 3D animation.

Η Ισπανία από τις 17 Ιουλίου 1936 μέχρι την 1 Απριλίου 1939, δοκιμάζονταν σκληρά από τον εμφύλιο σπαραγμό. Ο βομβαρδισμός στη Γκουέρνικα, ένα χωριό στη Χώρα των Βάσκων στη βόρεια Ισπανία, έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1937 από γερμανικά και ιταλικά πολεμικά αεροσκάφη κατόπιν εντολής των ισπανικών εθνικιστικών δυνάμεων.κοστίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Η εναέρια επιδρομή εξετελέσθη από την πολεμική αεροπορία των Ισπανών φασιστών του Φράνκο και την αντίστοιχη του Μουσολίνι, οι οποίες ισοπέδωσαν κυριολεκτικά την αρχαιότερη πόλη της χώρας των Βάσκων.

Με αφορμή το συγκλονιστικό γεγονός, ο Πικάσο που ήδη ζούσε στο Παρίσι, φιλοτέχνησε έναν από τους διασημότερους παγκοσμίως πίνακές του, τη Guernica. Με τον δικό του τρόπο, ο περίφημος καλλιτέχνης καταδεικνύει την τραγωδία του πολέμου, τον πόνο, τη βαρβαρότητα, την καταστροφή. Πρόκειται για πίνακα-σύμβολο, μια διαρκή υπενθύμιση και καταγγελία εναντίον του πολέμου.

Στο εκπληκτικό φιλμάκι που ακολουθεί, με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι μορφές σχεδόν ζωντανεύουν αποδίδοντας ακόμη εντονότερα τον όλεθρο και την απόγνωση του πολέμου στο τελευταίο πλάνο εστιάζει σε πολύ συγκεκριμένο σημείο του πίνακα, σκοπίμως προφανώς για τονιστεί το αντιπολεμικό μήνυμα ακόμη μια φορά.


Δείτε το βίντεο:







ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου