Η ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο!


Δείτε την ιστορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». Η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συντάχτηκε το 1948 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και περιλαμβάνει 30 θεμελιώδη δικαιώματα και ισχύει για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη.

Το παρακάτω εκπαιδευτικό βίντεο της οργάνωσης «Νεολαία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» μας δείχνει πώς από τον Κύρο τον Μέγα που απελευθέρωσε τους σκλάβους της Βαβυλώνας το 539 π.Χ. φτάσαμε στη Χάρτα του ΟΗΕ, με ενδιάμεσες στάσεις τη Magna Carta του 1215, τη Διακήρυξη της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, τη Γαλλική Επανάσταση και τον Γκάντι. Το βίντεο στο τέλος αυτό που σου τονίζει είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και κατοχυρωμένο χωρίς συνεχή αγώνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πραγματικότητα είναι «ευθύνη» όλων μας.


Δείτε το βίντεο:






ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου