Caulilini: Το νέο λαχανικό διασταύρωση κουνουπιδιού με μπρόκολο!


Το Κολιλίνι είναι ένα είδος κουνουπιδιού, το όνομα του προέρχεται από το πάντρεμα των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο/μπροκολίνι (cauliflower + broccolini), το νέο αυτό λαχανικό έκανε την εμφάνισή του σε πολλές ιστοσελίδες food bloggers αλλά και στα πιάτα εστιατορίων των ΗΠΑ.

Έχει μακριά, λεπτά πράσινα κοτσάνια και λευκά «μπουκετάκια» από πάνω. Είναι πραγματικά τόσο όμορφο λαχανικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που του άξιζει να μπει σε βάζο για να στολίσει το τραπέζι μας. Αντίθετα θα μπει στο πιάτο μας γιατί έχει πολύ πιο γλυκιά γεύση από το «κλασικό» κουνουπίδι και μπορεί να γίνει τηγανητό, βραστό, στον ατμό αλλά φυσικά να καταναλωθεί και ωμό σε σαλάτα.

Το Κολιλίνι (Caulilini) το λαχανικό με το τόσο χαριτωμένο και εύηχο όνομα που μπορεί να μοιάζει αστείο στα Ελληνικά, προέρχεται από το «πάντρεμα» των λέξεων κουνουπίδι και μπρόκολο/μπροκολίνι (cauliflower + broccolini), αν και στην πραγματικότητα το λαχανικό αυτό αποτελεί ένα είδος κουνουπιδιού. Σεφ και bloggers στο Instagram δείχνουν να το λατρεύουν, ενώ όλοι συμφωνούν ότι ο καλύτερος τρόπος μαγειρέματός του είναι στη σχάρα, καθώς έτσι τα «μπουκετάκια» σκουραίνουν και γίνονται απίστευτα τραγανά, ενώ το κοτσάνι παραμένει ελαφρώς μαλακό και απίστευτα γλυκό.









Δείτε τα παρακάτω βίντεο:









ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου