Έλον Μασκ: Το 2026 θα στείλουμε τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη!


Το 2026 έθεσε ως ορίζοντα ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, για την αποστολή των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, όπως δήλωσε την Τρίτη (01/12). Σε έξι χρόνια από τώρα ακόμα και σε τέσσερα χάρη στην τύχη θα ταξιδέψουν οι πρώτοι άνθρωποι στον Άρη, δήλωσε ο ιδιος σε συνέντευξη. 

Στο Axel Springer Award Show στο Βερολίνο παρευρέθηκε ο Έλον Μασκ και δήλωσε τα εξής για το συγκεκριμένο θέμα: «Αισθάνομαι αρκετά σίγουρος σε έξι χρόνια από τώρα (σ.σ. για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη). Θα έλεγα πως αν μου λέγατε σε έξι χρόνια από τώρα, νομίζω ότι είμαι πολύ σίγουρος γι' αυτό. Αν είμαστε τυχεροί, ίσως και σε τέσσερα χρόνια». Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως σκοπεύει να στείλει ένα μη επανδρωμένο όχημα στον Άρη σε περίπου δύο χρόνια και το χρονοδιάγραμμα βασίζεται στην περίοδο των 26 μηνών, που αντιπροσωπεύει την πλησιέστερη προσέγγιση μεταξύ της Γης και του κόκκινου πλανήτη.

Όταν ρωτήθηκε για τους προσωπικούς του στόχους και για να το αν θα είναι μεταξύ των πρώτων ανθρώπων στον Άρη, ο Μασκ απάντησε ότι προτεραιότητά του είναι να διασφαλίσει πως υπάρχει η απαιτούμενη τεχνολογία για μια αποστολή στον Άρη, έτσι ώστε «πολλοί άνθρωποι» να μπορέσουν να επισκεφθούν τον πλανήτη και «να κάνουν τη ζωή διαπλανητική ώστε να έχουν μια βάση στο φεγγάρι».

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας πρόσθεσε πως «είναι αισιόδοξος για το μέλλον στη Γη» αλλά θεωρεί σημαντικό να υπάρχει ασφάλιση ζωής στο σύνολό της και αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ταφεί στον Άρη επειδή, όπως είπε, φαίνεται να είναι «δροσερός».

Δείτε το βίντεο:
Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου