Ουρουγουάη: Τοιχογραφία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στη Λατινική Αμερική


Η τοιχογραφία της καπετάνισσας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας που ήταν ο τρόμος των Οθωμανών κοσμεί πλέον τα Ναυπηγεία Τσάκου ''Tsakos Industrias Navales'' στο λιμάνι του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη. Το Ίδρυμα με αυτό το τρόπο μας αναδεικνύει τη σημαντική συμβολή της Γυναίκας στη ναυτιλία και στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία.

Μια τεράστια τοιχογραφία της Σπετσιώτισσας καραβοκύρισσας της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας κοσμεί πλεον την είσοδο του ναυπηγείου Tsakos Industrias Navales στο λιμάνι του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη. Στην είσοδο των ιδρύματος του εφοπλιστή Τσάκου τιμάται με αυτόν τον τρόπο η καπετάνισσα Μπουμπουλίνα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, επίσης αναδεικνύεται και ο ρόλος των γυναικών στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία που φέτος γιορτάζονται τα 200 χρόνια.

Το εν λόγω ίδρυμα λειτουργεί από το 1971 προάγοντας θέματα του ελληνικού πολιτισμού, ενώ πρόσφατα αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως ένα «παράρτημα της Ελληνικής Γλώσσας». Υπηρξαν από τη λειτουργία του περίπου 4.000 μαθητές, εκ των οποίων και ουρουγουανοί φιλέλληνες, έχουν διδαχθεί δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού.









Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου