Google: Δείτε τι αναζήτησαν οι Έλληνες το 2021


Δείτε παρακάτω τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2021, όπως τις δημοσίευσε η Google για το φετινο Year In Search.Υποθέσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, τηλεοπτικά ριάλιτι και ο κορονοϊός βρέθηκαν κυρίως στο επίκεντρο των αναζητήσεων των Ελλήνων τη χρονιά που φεύγει.

Οι ετήσιες λίστες της Google που δίνονται κάθε χρόνο στη δημοσιότητα σε σχεδόν για ολες τις χώρες του κόσμου είναι ένα καλειδοσκόπιο που αποκαλύπτει τι έψαξαν, τι παρακολούθησαν, τι θαύμασαν, τι χρειάστηκαν, για τι απόρησαν και γενικά πού έστρεψαν το ενδιαφέρον τους οι κάτοικοι του πλανήτη. Στην Ελλάδα για το 2021 η λέξη-κλειδί που φιγουράρει στην κορυφή των αναζητήσεων όπως και περσι είναι το "Ε-class" επίσης έψαξαν survivor spoiler, edupass.gov.gr, self-testing.gov.gr και Euro 2020. Την πρώτη δεκάδα των ταχύτερα αυξανόμενων αναζητήσεων συμπληρώνουν τα: κρούσματα σήμερα, Mad clip, Σασμός, πιστοποιητικό εμβολιασμού, Δημήτρης Λιγνάδης.

Στην Ελλάδα είναι εμφανές ότι και το 2021 ο κορωνοϊός αφησε το στιγμα του, με το ελληνικό #MeToo να πλασάρεται ψηλά στις αναζητήσεις των Ελλήνων πολιτών, τα αθλητικά γεγονότα και κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές εξελίξεις να συμπληρώνουν την εικόνα. Σε ό,τι σχετίζεται με τον κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτει η σχετική δεκάδα, στη γνωστή μπάρα της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης οι Ελληνες πληκτρολόγησαν self-testing.gov.gr, κρούσματα σήμερα, πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test, νέα μέτρα, freedom pass, πρόληψη της COVID-19, ραντεβού για εμβόλιο, AstraZeneca, σχολική κάρτα COVID-19.

Στη λίστα των διασημοτήτων του 2021 τους οποίους γκούγκλαραν οι πολίτες, κυριαρχούν πρόσωπα που συνδέθηκαν με το ελληνικό #MeToo, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Σοφία Μπεκατώρου, η Ηλιάνα Αραβή και λείπουν εντελώς πολιτικά πρόσωπα γενικά ή και ειδικοί που σχετίστηκαν με την πανδημία – να θυμίσουμε ότι στην αντίστοιχη περυσινή λίστα στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονταν ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. O ράπερ Mad Clip, η Φώφη Γεννηματά, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ και ο Τόλης Βοσκόπουλος καταλαμβάνουν τις πέντε πρώτες θέσεις της λίστας με τους διάσημους που έχουν φύγει από τη ζωή. Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Δήμητρα της Λέσβου, ο ράπερ DMX, ο Τάκης Μουσαφίρης, ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας και η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου.

Στα αθλητικά γεγονότα, το Euro 2020 που είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας, ακολουθούμενο από τα Super League, NBA, Roland Garros, Champions League, Premier League. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται μόλις στην όγδοη θέση δείχνοντας ότι δεν πολυαπασχόλησαν τους Ελληνες. Η φετινή τηλεοπτική λίστα, με εξαίρεση το Squid Game, σχεδόν μονοπωλείται από ελληνικές παραγωγές μυθοπλασίας και τηλεπαιχνίδια: Survivor, Σασμός, Η γη της ελιάς, Εξαψη, Σιωπηλός δρόμος, Η φάρμα, GNTM 4. Η δεκάδα της επικαιρότητας είναι μάλλον αναμενόμενη, με αναζητήσεις που προκάλεσαν γεγονότα της ειδησεογραφίας: Γλυκά Νερά, απογραφή 2021, επιστρεπτέα προκαταβολή, φωτιά, επίδομα θέρμανσης, νέα μέτρα, ψηφιακή μέριμνα, σεισμός τώρα, Βαρυμπόμπη, Mad Clip τροχαίο.


Δείτε αναλυτικά τους καταλόγους της Google για την Ελλάδα:

Ταχύτερα Αυξανόμενες Αναζητήσεις:
eClass
Survivor spoiler
edupass.gov.gr
self-testing.gov.gr
Euro 2020
Κρούσματα σήμερα
Mad Clip
Σασμός
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Δημήτρης Λιγνάδης

Διασημότητες:
Δημήτρης Λιγνάδης
Πέτρος Φιλιππίδης
Στέφανος Τσιτσιπάς
Ηλιάνα Αραβή
Γιώργος Κιμούλης
Μαρία Σάκκαρη
Τάσος Ξιαρχό
Μένιος Φουρθιώτης
Σοφία Μπεκατώρου
Lamanif

Εκλιπούσες Διασημότητες:
Mad Clip
Φώφη Γεννηματά
Μίκης Θεοδωράκης
Γιώργος Καραϊβάζ
Τόλης Βοσκόπουλος
Δήμητρα της Λέσβου
DMX
Τάκης Μουσαφίρης
Πρίγκιπας Φίλιππος
Γκέλυ Μαυροπούλου

Κορονοϊός:
self-testing.gov.gr
Κρούσματα σήμερα
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Rapid Test
Νέα μέτρα
Freedom Pass
Πρόληψη της Covid-19
Ραντεβού για εμβόλιο
AstraZeneca
Σχολική κάρτα Covid-19

Αθλητικά γεγονότα:
Euro 2020
Superleague
NBA
Roland Garros
Champions League
Premier League
Ολυμπιακός εναντίον ΠΑΟΚ
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021
Ολυμπιακός εναντίον Άρη
Copa America

Τι είναι:
Τι είναι το Άσπεργκερ
Τι είναι ο ειλεός
Τι είναι η μυοκαρδίτιδα
Τι είναι το ΚΕΘΕΑ
Τι είναι οι Ταλιμπάν
Τι είναι η CRP
Τι είναι ΛΟΑΤΚΙ
Τι είναι το νηπιοτροφείο
Τι είναι το ισχαιμικό επεισόδιο
Τι είναι το Τριώδιο

Τηλεοπτικές Εκπομπές:
Survivor
Σασμός
H Γη της Ελιάς
Αγγελική
Squid Game
House of Fame
Έξαψη
Σιωπηλός Δρόμος
Η Φάρμα
GNTM 4

Πότε:
Πότε ανοίγουν τα σχολεία
Πότε ανοίγει η εστίαση
Πότε είναι του Αγίου Πνεύματος
Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά
Πότε ανοίγουν τα κομμωτήρια
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου
Πότε ανοίγει το λιανεμπόριο
Πότε είναι το Black Friday
Πότε είναι το Halloween
Πότε ανοίγει το Τριώδιο

Επικαιρότητα:
Γλυκά Νερά
Απογραφή 2021
Επιστρεπτέα προκαταβολή
Φωτιά
Επίδομα θέρμανσης
Νέα μέτρα
Ψηφιακή μέριμνα
Σεισμός τώρα
Βαρυμπόμπη
Mad Clip τροχαίο








Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου