Το επιβλητικό κάστρο της Αρχαίας Πλευρώνας με την απίθανη θέα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου


Δείτε μέσα από το υπέροχο βίντεο του καναλιού Αbove View το επιβλητικό κάστρο της Κυρά Ρήνης στην Αρχαία Πλευρώνα με την απίθανη θέα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Το όνομά της Αρχαίας Πλευρώνας οφείλετε στον ήρωα Πλευρώνα, γιο του Αιτωλού και γενάρχη της Αιτωλίας.

Σε ένα ύψωμα βορειοδυτικά της πόλης του Μεσολογγίου σώζεται μέχρι και σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση ένα μεγάλο μέρος από τα 3χιλιόμετρα που ήταν κάποτε τα τείχη της Αρχαίας Πλευρώνας, για την ακρίβεια της Νέας Αρχαίας Πλευρώνας γνωστή και ως Κάστρο της Κυρά-Ρήνης. Η παλαιά Αρχαία Πλευρώνα καταστράφηκε το 233π.Χ από τον Δημήτριο Β' και στην συνέχεια χτίστηκε ξανα στον χώρο που είναι σήμερα επισκέψιμος. 

Η παλαιά Πλευρώνα βρισκόταν στον πιο κάτω λόφο και κατά την αρχαιότητα ήταν παράκτια και αποτελούσε το επίνειο των Θεστιέων με βασιλιά τον μυθικό Θέστιο, όπως αναφέρει και ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Πλευρώνιοι και Καλυδώνιοι με αρχηγό το Θόα γιο του τότε βασιλιά της Πλευρώνας Ανδραίμονα, με 40 πλοία συμμετείχαν στην εκστρατεία των Ελλήνων εναντίον της Τροίας. Το όνομά της αρχαίας πόλης οφείλετε στο γιο του Αιτωλού τον Πλευρώνα και το όνομα της συναντάται και σε πήλινες πινακίδες Γραμμικής Β, αποδεικνύοντας την ύπαρξη και την ακμή της πόλης κατά την μυκηναϊκή περίοδο. 

Στον εντυπωσιακό αυτό αρχαιολογικό χώρο αν και δεν είναι ιδιαίτερα ανασκαμμένος, θα δείτε μια τεράστια δεξαμενή με πέτρινα και φυσικά τοιχώματα ύψους 6μ, μέρος από την αγορά, την αρχαία οδό και ένα υπέροχο αρχαίο θέατρο με πανοραμική θέα προς την λιμνοθάλασσα δυτικά του Μεσολογγίου. Το αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας βρίσκεται σε επαφή με τη δυτική πλευρά της οχύρωσης της Νέας Αρχαίας Πλευρώνας και βρίσκετε σε απόσταση 130 μ. περίπου από την κεντρική πύλη, πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχαία Θέατρα λόγω της μοναδικής θέας προς τη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου όσο και της κατασκευαστικής του ιδιαιτερότητας. Λίγο πιο κάτω από τον αρχαιολογικό αυτό χώρο στην θέση «Σκαλί» Μεσολογγίου ήταν κάποτε το λιμάνι της Νέας Αρχαίας Πλευρώνας και είναι ορατοί ακόμα οι κάβοι που έδεναν τα τοτε πλοία.

 
Δείτε το βίντεο από το κανάλι Αbove View:






Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου