Στιγμές Ιστορίας : Τα Ορλωφικά


O Τάκης Κάμπρας και οι "Στιγμές Ιστορίας" μας παρουσιάζουν στο παρακάτω ντοκιμαντέρ μια από τις πιο γνωστές εξεγέρσεις των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, τα Ορλωφικά.

Οι Έλληνες δεν επαναπαύθηκαν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και πάρα πολλές φορές εξεγέρθηκαν είτε μόνοι, είτε υποκινούμενοι. Σε όλες τις περιπτώσεις υπέστησαν άγριες σφαγές, καθώς αυτή ήταν μια πρακτική των Οθωμανών για να αποτρέπουν την εκδήλωση εξεγέρσεων, μέσω του φόβου και των σκληρών αντιποίνων. 
Τα "Ορλωφικά" ήταν μια από τις περιπτώσεις αυτές, όπου οι Έλληνες ξεγελάστηκαν από τους Ρώσσους και εξεγέρθηκαν πιστεύοντας στη βοήθειά τους αλλά στο τέλος ηττήθηκαν και το πλήρωσαν με ποτάμια αίματος!

O Τάκης Κάμπρας και οι "Στιγμές Ιστορίας" μας παρουσιάζουν μέσα από το κανάλι της Βουλης  ιστορίες και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, από την Επανάσταση για την Ανεξαρτησία έως τη σύγχρονη εποχή! Τεκμηριωμένα γεγονότα της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους ως σήμερα, που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα, ιστορικά αφιερώματα και ανέκδοτες ιστορίες του πολιτικού και όχι μόνο βίου της χώρας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου