Ο Χικμέτ στη μουσική: Δείτε την συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου για τον Ναζίμ Χικμέτ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Χαρακτηριστικό της ανταπόκρισης το γεγονός ότι με κόσμο γέμισε και το φουαγιέ της αίθουσας.

Η συναυλία αυτή, οι κινηματογραφικές προβολές που είχαν προηγηθεί, αλλά και οι επόμενες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν είναι ενταγμένες στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιούνη και είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο: Ναζίμ Χικμέτ «για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσίασε μελοποιημένη ποίηση του Ν. Χικμέτ τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον αξέχαστο Μάνο Λoίζο. Τραγούδησαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου και Κώστας Θωμαίδης. Έπαιξαν οι μουσικοί Θύμιος Παπαδόπουλος και Βάσω Δημητρίου και διάβασε ο ηθοποιός Δημήτρης Παπανικολάου.

Τα τραγούδια που ακούστηκαν, αλλά και τα ποιήματα που διαβάστηκαν ήταν σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου και Γιώργο Παπαλεονάρδου. Από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της συναυλίας ήταν όταν ακούστηκε ακούστηκε αρχειακό υλικό, με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη να ερμηνεύει το τραγούδι «Η πιο όμορφη θάλασσα», στην τελευταία συναυλία της ζωής

Δείτε την συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου αφιερωμένη στον Ναζίμ Χικμέτ:









ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου