Άγνωστο οικοσύστημα του βυθού σε ένα βίντεο!


Η Γη σε στεριά και θάλασσα εξακολουθεί να κρύβει ανεξερεύνητους θησαυρούς βιοποικιλότητας. Το παρακατω βιντεο εχει ληφθεί σε υποθαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του Πόρτο Ρίκο από επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA) με τη βοήθεια μιας υποβρύχιας ρομποτικής κάμερας.

Τα μέλη της ερευνητικής αποστολής έκπληκτα ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμεραυποθαλάσσιο οικοσύστημα που μάλιστα περιλαμβάνει ορισμένα νέα είδη που ανήκουν στα κτενοφόρα, τα οποία μοιάζουν με τις γνωστές μας μέδουσες. Επίσης, ανακαλύφθηκαν ορισμένα νέα είδη ψαριών τα οποία δεν έχουν ακόμα ταξινομηθεί.

Αναλυτικότερα, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από100 είδη ψαριών, 50 είδη κοραλλιών και εκατοντάδες είδη ασπόνδυλων οργανισμών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν το οικοσύστημα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ρομποτικό υποβρύχιο που καταδύθηκε 12 φορές φτάνοντας σε βάθος επτά χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Δείτε το βίντεο της αποστολής






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου