Νέος 3D εκτυπωτής που συνθέτει αντικείμενα μέσα από υγρό!


Εάν νομίζατε ότι οι «συμβατικοί» 3D εκτυπωτές ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσετε. Ένα νέο είδος 3D εκτυπωτή πρόκειται να βγει σύντομα στην αγορά και ο οποίος ονομάζεται CLIP με άλλα λόγια «συνεχής διασύνδεση παραγωγής υγρού» (Continuous Liquid Interface Production). Πως λειτουργεί ο επαναστατικός αυτός εκτυπωτής; Ουσιαστικά συνθέτει τα αντικείμενα μέσα από μια δεξαμενή υγρού.

Ουσιαστικά συνθέτει τα αντικείμενα με την προβολή ακτίνων φωτός μέσω του ενός παραθύρου διαπερατό από οξυγόνο μέσα σε υγρή ρητίνη. Ο νέος εκτυπωτής θα μπορεί να συνθέτει τα αντικείμενα από 25 έως και 100 φορές ταχύτερα από ένα «συμβατικό» εκτυπωτή χρησιμοποιώντας οξυγόνο, φως και υγρή ρητίνη έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσει αντικείμενα με εξαιρετικά πολύπλοκη δομή και γεωμετρία.
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου