Πόλεις χτισμένες σε πολύ μεγάλο υψόμετρο!


Όπως τα μικροσκοπικά βακτήρια έτσι και οι άνθρωποι προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους και μαθαίνουν να ζουν ακόμα και σε ακραίες συνθήκες από τον καύσωνα της Σαχάρας μέχρι τις παγωμένες τούνδρες της Σιβηρίας. Ακόμα και σε αφιλόξενες περιοχές, όπως είναι τα ψηλά βουνά, όπου το οξυγόνου είναι χαμηλό, οι άνθρωποι έχουν ζουν εδώ και χιλιετίες. 

Περίπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μόνιμα σε υψηλά υψόμετρα πάνω από 2.500 μέτρα, στα Ιμαλάια στην Ασία, στις Άνδεις στη Νότια Αμερική και στα υψίπεδα της Αιθιοπίας. Στη συνέχεια θα δείτε τις 7 πόλεις που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, πολύ πάνω από τα 3.000 μέτρα.


1. La Rinconada – Περουβιανές Άνδεις, Περού

Η πόλη La Rinconada στο Περού βρίσκεται στις Περουβιανές Άνδεις, όπου πάνω από 50.000 άνθρωποι ζουν σε αυτή την ορεινή πόλη σε υψόμετρο 5.100 μέτρων.

2. El Alto – Βολιβία


Η πόλη του El Alto είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα αστικά κέντρα της Βολιβίας. Με πληθυσμό 1,1 εκατομμύρια, σε υψόμετρο 4.150 μέτρα, είναι επίσης μία από τις πιο ψηλές υψομετρικά πόλεις του κόσμου.

3. Potosi – Βολιβία


Το Potosi βρίσκεται σε υψόμετρο 4.090 μέτρα, γνωστή για τα ορυχεία πολύτιμων λίθων και χρυσού, αναπτύχθηκε ραγδαία και αριθεμί σήμερα πάνω από 240.000 κατοίκους.

4. Shigatse – Θιβέτ, Κίνα


Το Shigatse είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ (TAR), της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Με πληθυσμό 100.000, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Θιβέτ, σε υψόμετρο 3.840 μέτρα.

5. Juliaca – Περού


Η Juliaca είναι η πρωτεύουσα του San Roman στην περιοχή Puno του νοτιοανατολικού Περού. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, με πληθυσμό 225.146 κατοίκους και βρίσκεται στα 3.825 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο οροπέδιο Collao.

6. Oruro – Βολιβία


Ιδρύθηκε στις 1 Νοεμβρίου 1606 ως κέντρο εξόρυξης ασημιού και κασσίτερου, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βολιβίας, με πληθυσμό 235.393, η οποία βρίσκεται 3.706 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

7. Λάσα, – Θιβέτ, Κίνα


Η Λάσα έχει υψόμετρο περίπου 3.600 μέτρα και βρίσκεται στο κέντρο του οροπεδίου του Θιβέτ, γνωστή για τη μεγάλη φυσική ομορφιά της. Η Λάσα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο οροπέδιο του Θιβέτ, με πληθυσμό πάνω από 550.000.


Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου