Η ανωγειανή μουσική παράδοση και ο Νίκος Ξυλούρης: Οι λυράρηδες των τελευταίων 100 ετών!

Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για την μουσική των Ανωγείων, με όλους τους καλλιτέχνες του τόπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών.

Ένα υπέροχο 20λεπτο ντοκιμαντέρ για την τεράστια μουσική παράδοση και κληρονομιά των Ανωγείων παρουσιάστηκε επίσημα με τίτλο ”Η Ανωγειανή μουσική παράδοση και ο Νίκος Ξυλούρης” σε παραγωγή του Δήμου Ανωγείων.

Στα 20 λεπτά του ξετυλίγεται σε φιλμ και εικόνες η ιστορία του χωριού στη μουσική παράδοση, παρουσιάζοντας όλους τους καλλιτέχνες του τόπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 ετών.

Από τους παλαιότερους λυράρηδες του 19ου αιώνα Γιάννη και Βασίλη Σταμάτη, τον Βασίλη Ξημέρη, το Μιχάλη και τον Αντώνη Σκουλά , τον Μανώλη Πασπαράκη μέχρι τον Νίκο Ξυλούρη και τους σημερινούς λυράρηδες. Παρουσιάζονται επίσης όλοι οι καλλιτέχνες του λαγούτου, του μαντολίνου, της ασκομπαντούρας.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης ο οποίος κάνει και την αφήγηση.ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου