Βρέθηκε πολύτιμη παρτιτούρα του Μπετόβεν που την αναζητούσαν 205 χρόνια


Χαμένη για 205 χρόνια ήταν παρτιτούρα του Μπετόβεν για τη σύνθεση «König Stephan» που πουλήθηκε για 100.000 δολάρια και βρέθηκε κρεμασμένη σε ένα χολ σε σπίτι στο Κονέκιτκατ.

Σύμφωνα με την Daily Mail o Μπρένταν Ράιαν, εκτιμητής έργων τέχνης, είδε το μουσικό χειρόγραφο να κρέμεται στον τοίχο ενός χολ όταν επισκέφτηκε ένα σπίτι στο Greenwich η ιδιοκτήτρια του οποίου ήθελε να πουλήσει ορισμένα αντικείμενα

«Κρεμόταν στο χολ, την είδα με το που μπήκα στο σπίτι, είπα μέσα μου ‘θεέ μου, αυτό είναι Μπετόβεν», περιέγραψε ο Ράιαν στο ABC News θεωρώντας την ανακάλυψη ορόσημο στην καριέρα του. «Η γυναίκα που το είχε ήξερε πως ήταν πολύτιμο, αλλά πόσο; Αυτή είναι η δουλειά μας, να βλέπουμε τι έχουν οι άνθρωποι», εξηγεί.

Η αυθεντικότητα της παρτιτούρας αναγνωρίστηκε αμέσως και αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα πρόχειρο «σημειωματάριο» που χρονολογείται από το 1810 και το χρησιμοποιούσε ο διάσημος συνθέτης για να καταγράφει τις ιδέες του. Δεν είναι γνωστό τι απέγινε το σημειωματάριο μετά τον θάνατο του Μπετόβεν αλλά φαίνεται πως πουλήθηκε σε κομμάτια.

Πρόκειται για τη σύνθεση «König Stephan» την οποία έγραψε ο συνθέτης για τα εγκαίνια θεάτρου στη Βουδαπέστη.





ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου