Πόσο ισχυρό είναι το ελληνικό διαβατήριο;

Υπάρχουν διαβατήρια "πασπαρτού" που ανοίγουν τα σύνορα σε 173 χώρες και άλλα που γίνονται δεκτά μόνο σε 28 χώρες. Σε ποια θέση βρίσκεται αυτό που έχουν οι Έλληνες στο συρτάρι τους;

Όπως είναι γνωστό όλοι οι πολίτες του πλανήτη αυτού είμαστε ίσοι. Ένας πρώτος βασικός αστερίσκος, σε αυτό το "ίσοι" έχει να κάνει από το που έχεις γεννηθεί, την υπηκοότητα που έχεις και κατ' επέκταση το διαβατήριο που θα κρατάς στα χέρια σου κάθε φορά που θα πρέπει να περάσεις τα σύνορα της χώρας σου.

Για παράδειγμα εάν έχεις το ευτύχημα να διαθέτεις διαβατήριο από την Φινλανδία, την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο μπορείς να ταξιδέψεις σε 173 όταν στον αντίποδα ο κάτοχος διαβατηρίου Αφγανιστάν μόνο σε 28 χώρες.

Η Ελλάδα όπως φαίνεται και από την παρακάτω λίστα βρίσκεται στην ισχυρή ομάδα κρατών καθώς με το ελληνικό διαβατήριο μπορείς να περάσεις τα σύνορα σε 167 χώρες όσες και ένας Αυστραλός ή υπήκοος της Σιγκαπούρης.






ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου