Ποδοσφαιρικες ομάδες που πότε δεν έχουν υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία!


Η Ίντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε ήπιε φέτος το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού στη Βραζιλία και έτσι έμειναν 29 οι ομάδες στα σημαντικότερα πρωταθλήματα του κόσμου, μεταξύ εκείνων Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που έχουν παίξει μόνο στη μεγάλη κατηγορία. Γνωρίστε τα μέλη του κλειστού αυτού "κλαμπ". 

Το 2016 ολοκληρώθηκε με ένα αθλητικό δράμα καθώς την τελευταία αγωνιστική του Brazileirao γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, με την βραζιλιάνικη ομάδα να υποχρεώνεται για πρώτη φορά να αποχαιρετήσει την κατηγορία των "μεγάλων" και να πάρει το τρένο για τη δεύτερη κατηγορία.

Οι εικόνες με τους οπαδούς της να ξεσπούν σε λυγμούς μετά το 0-0 με την Βιτόρια της Μπαΐα την τελευταία αγωνιστική ήταν συγκλονιστικές και πλέον, στα 45 χρόνια από την ίδρυση της εθνικής κατηγορίας στη "χώρα του καφέ", μόνο τέσσερις είναι οι ομάδες που βρίσκονται ανελλιπώς στα σαλόνια: Σάντος, Φλαμένγκο, Κρουζέιρο και Σάο Πάουλο.

Δεν είναι όμως οι μοναδικές σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η ιταλική ιστοσελίδα "Fcinter1908.it", με αφορμή την πτώση της Ιντερνασιονάλ, έφτιαξε ένα θέμα με ομάδες από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα του πλανήτη που ανήκουν στο κλειστό εκείνο "κλαμπ" που η λέξη "υποβιβασμός" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους, και οι οποίες είναι συνολικά... 29!

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνει και τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, που είναι οι μοναδικές ομάδες από την Ελλάδα που δεν έχουν αγωνιστεί σε άλλη κατηγορία εκτός της Α' Εθνικής (της σημερινής Super League).

 Ποιοί είναι όμως οι 29 "εκλεκτοί"; Πάμε να τις δούμε, χώρα προς χώρα:

Ισπανία


Αθλέτικ Μπιλμπάο
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης

Ιταλία

Ίντερ
Γερμανία
Αμβούργο

Ελλάδα

Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ

Πορτογαλία

Μπενφίκα
Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

Ολλανδία

Άγιαξ
Φέγενορντ
Αϊντχόφεν
Ουτρέχτη

Σκωτία

Σέλτικ
Αμπερντίν

Τουρκία

Φενέρμπαχτσε
Γαλατάσαραϊ
Μπεσίκτας

Αργεντινή

Μπόκα Τζούνιορς

Βραζιλία

Κρουζέιρο
Φλαμένγκο
Σάντος
Σάο Πάουλο

Ουρουγουάη

Νασιονάλ
Πενιαρόλ

Ισημερινός


Barcelona Sporting Club

Χιλή

Κόλο Κόλο



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:




Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου